Türkiye Diyanet Vakfı, ABD'de Kurban Bağışı İçin Çalışma Başlattı

Türkiye Diyanet Vakfı, “2017 Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında Amerika Birleşik Devletleri’nde kurban bağışı çalışması başlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı, ABD'de Kurban Bağışı İçin Çalışma Başlattı
Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Amerika Diyanet Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen “2017 Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” çerçevesinde kurban bağışları için Amerika genelinde çalışmaların başlatıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, Türkiye, Afrika, Uzakdoğu, Asya, Latin Amerika, Ortadoğu, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetlerinde kesilecek kurban etlerinin, organizasyona katılan vatandaşlar adına Türkiye’deki ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlar ile yurt dışındaki dindaş ve soydaşlara dağıtılacağı belirtildi.

Bu yılki kurban bedelinin tüm masraflar dahil olmak üzere 165 dolar olarak belirlendiği ve artması halinde artan miktarın Türkiye Diyanet Vakfı’nca hayri hizmetlerde kullanılacağı açıklandı. Vatandaşların kurban bağışlarını gerçekleştirebileceği en son tarihin 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 19.00 olarak belirlendiği duyuruldu.
Kaynak: İHA