Rio Değil Maltepe

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali Brezilya Günü kapsamında Brezilyalı dansçılar festivalde Rio Karnavalı’nı aratmayacak gösteriler yaptı. Festivale Fenerbahçeli futbolcu Josef De Souza da katıldı. Fenerbahçeli futbolcu, ailesiyle İstanbul’da çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Umarım İstanbul’da çok uzun yıllar kalırız" dedi.

Rio Değil Maltepe
Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali’nin ikinci haftasında Brezilya festivale konuk oldu. Maltepe Beşçeşmeler Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde Samba ve Zumba Atölyesi, Brezilya çocuk oyunları, Carnaval Turco, Forro İstanbul ve Capoeria Anatolia gösterileri grupları şovlarını sergiledi. Büyük bir ilgiyle izlenen şovlar Brezilya’nın dünyaca ünlü Rio Karnavalı’nı aratmadı.

Festivalleriyle ünlü Brezilya kültürünün Maltepe’de yaşatılmasını sağlayan festivale Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto França, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül ile Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Josef De Souza ile vatandaşlar katıldı.

Kuçağında oğluyla birlikte festivale katılan Josef de Souza ilgi odağı oldu.

Festivale katılan vatandaşlar ilk olarak Brezilya’dan gelen dans hocalarıyla birlikte dans etti. Dans yarışmalarının düzenlendiği festivale vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Türk ve Brezilya bayraklarıyla sahneye çıkan Brezilyalı dansçıların gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Dansçılar, Brezilya danslarını sergilerken vatandaşlar da onlara eşlik etti.

Etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, “Brezilya’dan dostlarımızı bugün burada ağırlıyoruz. Gelecek hasta da Sırbistan burada konuk olacak. hepinizi burada görmekten onur duyuyoruz” dedi.

Tercüman yardımıyla konuşan Brezilya İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto França, festival ve gösterileri çok beğendiğini ifade ederek, “Gerçekten bu bir Brezilya festivali oldu. Güzelim Maltepe ilçesinde harika bir Brezilya festivali oldu. Çok yaşa Türkiye, çok yaşa Brezilya” dedi.

Festivale eşi ve oğluyla birlikte katılan Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Josef De Souza ise, “Türk halkının bana ve tüm Brezilyalılara göstermiş olduğu ilgi alaka çok güzel. İstanbul’da olmak çok güzel. Brezilya ve Türkiye her geçen gün birbirine biraz daha yaklaşıyor. 3 yıldır İstanbul’da yaşıyoruz. Ailem ve ben İstanbul’u çok seviyoruz. Umarım İstanbul’da çok daha uzun yıllar kalırız” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Josef De Souza fotoğraf çektirmek isteyen hayranlarının arasında kaldı. Belediye görevlilerinin eşlik ettiği ünlü futbolcu hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. De Souza, ayrıca Maltepe Belediyesi için forma ve top imzaladı.
Kaynak: İHA