Ordu Caddesi Bisikletliler İçin Trafiğe Kapatıldı

İstanbul Bisiklet Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde bisiklet turu düzenledi. Bisiklet kullanımını ve şehir içerisinde bisikletle ulaşımı teşvik etmek amacıyla düzenlenen tur için Ordu Caddesi trafiğe kapatıldı.

Ordu Caddesi Bisikletliler İçin Trafiğe Kapatıldı
İstanbul Bisiklet Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Fatih Ordu Caddesi’nde bisiklet turu düzenledi.

Bisiklet kullanımını ve şehir içerisinde bisikletle ulaşımı teşvik etmek amacıyla düzenlenen bisiklet turuna yüzlerce bisiklet sever katıldı.

Beyazıt Meydanı’nda toplanan bisiklet severler, tur öncesi hazırlık yaptı. Hazırlıkların tamamlanması ile bisiklet severler pedal çevirmeye başladı.

Bazı bisiklet severler tura aileleri ve çocukları ile katıldı.

Katılımcılar, sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanmanın önemine değindi.

Tur öncesi açıklamalarda bulunan İstanbul Bisiklet Derneği Başkanı Murat Kazanasmaz, amaçlarının İstanbul genelinde bisiklet kullanımını ve bisikletle ulaşımı yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Kazanasmaz, bugünkü etkinlik dahil İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile pek çok ortak proje geliştirdiklerini anlattı. Bundan sonra Ordu Caddesi ve bağlantı yollarının trafiğe pazar günleri kapalı olacağını da ifade eden Kazanasmaz, “Cadde kapalı olduğu zamanlarda sadece yayalar ve bisikletliler tarafından kullanılacak. Amacımız sağlıklı yaşama katkıda bulunmak” diye konuştu.

Beyazıt Meydanı’ndan başlayan bisiklet turu, Ordu Caddesi’nden Aksaray Meydanı, Unkapanı, Karaköy, Beşiktaş Meydanı ve aynı güzergah üzerinden Karaköy, Eminönü, Sirkeci, Yenikapı ve Ordu Caddesi’nden devam ederek Beyazıt Meydanı’nda son buldu.
Kaynak: İHA