Maltepe'de 'Brezilya Rüzgarı' Esti

Maltepe Belediyesince, 'Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali' kapsamında düzenlenen 'Brezilya Günü' etkinliğine, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza da katıldı.

Maltepe Belediyesince düzenlenen 'Uluslararası Beşçeşmeler Yaz Festivali' kapsamında 'Brezilya Günü' etkinliği yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Brezilya buluşmasına, Brezilya'nın İstanbul Başkonsolosu Paulo Roberto Camınha de Castılhos França, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza, belediye başkan yardımcıları, Maltepeliler ve bazı Brezilyalılar katıldı.

Brezilya müziği eşliğinde sahnelenen danslar ve gösteriler, Beşçeşmeler Meydanı'nda renkli görüntüler oluşturdu.

Vatandaşlar, Samba ve Zumba Dans Atölyesi'ndeki eğitmenler eşliğinde Brezilya'ya özgü danslarla eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklar da kendileri için hazırlanan oyun alanında Brezilya Çocuk Oyunları Etkinliği'ne katıldı. Festivale katılanlara Brezilya'ya özgü yiyecek ve içecekler ikram edildi.

Ayrıca etkinlikte, 'Forro İstanbul' ve 'Capoeira Anatolia' grupları, Brezilya'ya özgü danslarıyla izleyicilerin alkışlarını topladı. 'Carnaval Turco' isimli grup, performansları, ritmleri ve samba danslarıyla adeta Brezilya Rio karnavalı coşkusu yaşattı. Brezilya ve Latin Amerika müziğini Türk müziğiyle harmanlayan eserlere de yer veren topluluk, büyük beğeni aldı.

Festivale, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte katılarak herkese sürpriz yapan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Josef de Souza ise vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

İdmandan çıkarak ayağının tozuyla Maltepe'ye geldiğini belirten Souza, 'Etkinliği tesadüfen gördüm ve Başkonsolosluğu arayarak katılmak istediğimi söyledim. İdmandan çıkıp hemen Maltepe'ye koştum. Eşim ve çocuklarımla birlikte Maltepe'de olmaktan, sizlerle bu festival coşkusunu yaşamaktan dolayı çok mutluyum.' ifadelerini kullandı.

Souza daha sonra, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç için Fenerbahçe formasını ve futbol topunu imzaladı.

Kaynak: AA