Kocasinan Belediyesinden Çocuklar İçin Sokak Oyunları Etkinliği

Kocasinan Belediyesince gerçekleştirilen unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları etkinlikleri ilgi gördü.

Kocasinan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından yaz tatili dolayısıyla çocuklar için gerçekleştirilen sokak oyunları etkinlikleri, büyük ilgi görüyor.

Her hafta farklı mahallelerde düzenlenen Kocasinan Sokak Oyunları Şenliği'nin bu seferki durağı Fevzi Çakmak Mahallesi oldu. Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yaşatıldığı etkinliğe katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çocuklarla hem eğlendi, hem de nostalji yaşadı.

Çocukların yaz tatilinde keyifli dakikalar geçirmesi için mahalle mahalle gezdiklerini ifade eden Çolakbayrakdar, her hafta değişik günlerde ve farklı mahallelerde Kocasinan Çocuk Kulübü'yle çocuklar için etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Çocukların yüzünün gülmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Çolakbayrakdar, 'Çocukların aile fertlerinin de sokak oyunlarına katılarak keyifli dakikalar geçirmeleri bizlere ayrı bir memnuniyet kattı. Çocuklarımız oyunlarda hem eğlenmenin, hem paylaşmanın, hem yardımlaşmanın ne kadar önemli bir olgu olduğunu görüyorlar. Bizler onların daha huzurlu ve daha mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız, geleceğimizi emanet edeceğimiz güçlü bireylerdir. Bu etkinliklerimizi farklı mahallelerde devam ettireceğiz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA