'Kınalı Kuzular' Davul-Zurnalarla Uğurlanıyor

Askere gidecek gençler için düzenlenen kına gecelerinde hüzün ve sevinç bir arada yaşanıyor.

Kilis'te vatani görevini yapacak asker adayları için kına geceli uğurlama törenleri düzenleniyor

Vatani görevlerini yapmak için yola çıkacak 1997/3 tertip asker adayları düzenlenen uğurlama törenleriyle birliklerine gönderiliyor. Bazı aileler de vatani görevini yapmak için yola çıkacak olan evlatları için kına gecesi eğlencesi organize ediyor.

Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı etkinliklerde özellikle annelerin bir hayli duygulandıkları gözleniyor. Ellerine kına yakılan gençler omuzlarda taşınırken, yakınları ise davul-zurna eşliğinde halaylar çekiyor.

Kimi anne ve babalar bir yandan çocuklarından ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşarken, diğer yandan onlarla fotoğraf çektirip, anı ölümsüzleştiriyor.

Asker adaylarından Ahmet Mülayim, merkeze bağlı Yavuzlu Köyü'ndeki uğurlama töreninde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır bölgesinde yaşadığı için askerliğin ne demek olduğunu en iyi bilenlerden birisi olduğunu belirtti.

Vatana ve millete olan borcunu ödeyebilecek olmanın sevincini yaşadığını ifade eden Mülayim, 'Bu bayrak altında gerekirse tüm terör örgütlerine karşı kanımızın son damlasına kadar savaşır borcumuzu öderiz.' dedi.

Mehmet Nacar da askere gideceği ve vatan savunmasına katılacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

-'Gerekirse ben de asker olurum'

Asker babalarından Ökkeş Mülayim de vatan için üç oğul yetiştirdiğini, ilkini askere yollamak için hazırlıklarını tamamladığını ancak gerekirse üçünü birden askere yollayacağını aktardı.

İlk defa asker babası olacağı için heyecanının dorukta olduğunu dile getiren Mülayim, 'Gerçekten güzel bir duygu kelimelere sığdırmak imkansız. Bu zor günlerde üç olum var üçünü de aynı anda askere yollarım, gerekirse 24 yıl sonra kendim bile asker olurum.' diye konuştu.

Baba Kadir Eker de çocuğunu 20 yaşına getirip devlete asker etmenin gururunu yaşadığını belirterek, vatan için dört oğul yetiştirdiğini hepsinin de vatana hizmet etmeye hazır olduğunu söyledi.
Kaynak: AA