İzmir'den Adilcevaz'a 'Sıla-İ Rahim' Ziyareti

İzmir’de yaşayan Adilcevazlılar, 42 kişilik bir ekiple ‘sıla-i rahim’ yapmak için Bitlis’in Adilcevaz ilçesine gelerek yakınlarıyla hasret giderdi.

İzmir'den Adilcevaz'a 'Sıla-İ Rahim' Ziyareti
Ege Bölgesi Adilcevazlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (EBAD) öncülüğünde ilçeye gelen gurbetçiler, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Adilcevaz Kültür ve Sanat Evi Parkında bir araya gelen gurbetçiler, ilçede yaşayan akrabalarıyla kucaklaşarak hasret giderdi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, sıla-i rahim ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Bütün vakıflarımız ve derneklerimiz bizler için çok önemlidir. Fakat İzmir’de bulunan derneğimizin etkinlikleri biraz daha fazla. Her etkinlikte bir araya gelebiliyorlar. Piknik programında da bunu yaşadık. Çok güzel bir diyalogları var. Bunun dışında da sağ olsunlar her yıl sıla-i rahim yaparak Adilcevaz’a mutlaka geliyorlar. Buda bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. İnşallah burada kalacakları sürede birlikte olacağız. Büyüklerimizin bir sözü var gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Fakat sizler hiçbir zaman gözden ırak kalmıyorsunuz. Bundan böyle sizleri burada bir iki ay kalabilecek şekilde ağırlamak istiyoruz. Amacımız dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz için evler yapıp, geldiklerinde rahatça bir tatil geçirmelerini sağlamaktır. Belediye olarak bunun çabası içindeyiz. Adilcevaz ülkemizin en huzurlu ve yaşanılabilir yerlerinden biridir. Sizleri burada görmek bizleri çok mutlu etti. Buraya kadar geldiğiniz için başta dernek başkanımız olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

EBAD Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Tutçu ise, ilçeye gelmekten dolayı heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek, “İzmir’de etkinlik yaptığımız zaman Adilcevaz’ın önceliğine çok önem veriyoruz. Gurbette yaşasak ta bizim için Adilcevaz çok kutsaldır, çok değerlidir ve çok kıymetlidir. Başkanımızın sözünü ettiği gurbetteki hemşehrilerimiz için evler yapılması, bizler için çok önemlidir. Böyle bir projenin hayata geçirilmesini çok önemsiyoruz. Bu proje sayesinde gelip, güzel ilçemizde bu sıcak ortamı burada yaşamayı arzu ediyoruz. Bu isteğimiz yerine gelirse bizim için Adilcevaz her zaman ikinci bir evimiz olacaktır. Burası bizim ana kucağımız ve baba ocağımızdır. Bizler doğup büyüdüğümüz bu topraklarımızı çok önemsiyoruz. Buralardan asla vazgeçmeyeceğiz. Her sene olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da burada olacağız. Başkanımızın da, hemşehrilerimizin de misafirperverliklerini ve sıcaklıklarını her zaman hissediyoruz. Bizleri burada güzel bir şekilde ağırladığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İzmir’de yaşayan ve sıla-i rahim yapmak amacıyla ilçeye gelen Adilcevazlılar, burada bir hafta kalarak eş, dost ve akrabalarıyla hasret giderecek.
Kaynak: İHA