Büyükçekmece'de Kortej Yürüyüşü Renkli Görüntülere Sahne Oldu

18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sokaklarda renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, 64 farklı ülkeden katılan temsilciler kendi kültürlerini tanıtacak. Öte yandan, renkli görüntülere sahne olan kortej havadan görüntülendi.

Büyükçekmece'de Kortej Yürüyüşü Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Büyükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında kortej yürüşüşü düzenlendi.

Büyükçekmece Kordonboyu’nda gerçekleştirilen yürüyüşe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve binlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüşte Başkan Akgün vatandaşları selamlarken, farklı ülkelerden gelen katılımcılarda kendi rengarenk kıyafetleri ile yöresel oyunlarını oynadı. Festivale 64 farklı ülkeden katılan temsilciler hem kendi kültürlerini tanıttı hem de hep birlikte dünyaya barış mesajları verdi.

Festival kapsamında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivalinin bir bakıma en anlamlı gecesindeyiz. 4 bin kişiyle bu gece sahilde yüz bin kişiye poz veriyoruz. Çünkü 3 kilometre yürüyoruz. Bütün İstanbul şu an sahilde omuz omuza, iğne atsanız yere düşmez. Aynı zamanda festivalimizin tanıtımı açısından dünyanın 64 ülkesinden konukların tanınması bakımından çok önemli. Bizim konukseverliğimiz ve buradaki tertip düzenimizi burada görmesi bizi tanıtmak bakımından çok önemli. Festival başlıyor, sanatseverleri Büyükçekmece’ye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

18.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 5 Ağustos’a kadar birbirinden ünlü isimlerin katılacağı konserlerle ve kültür sanat etkinlikleriyle devam edecek.
Kaynak: İHA