AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Sakarya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz ve Sakarya Valisi Balkanlıoğlu, Sakarya'nın Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer alan Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük subasar ormanı Acarlar Longozunu gezdi Yılmaz: 'Kalkınma sürecinde bu bölgemizin gelişmesinde istifade etmemiz lazım. Bir tarafta ülke içi turizm anlamında diğer taraftan uluslararası anlamda değerlendirmemiz lazım'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya'nın Karasu İlçesinde bulunan Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük subasar ormanı Acarlar Longozunu ziyaret ederek inceleme yaptı.

Sakarya Kaynarca ve Karasu İlçe sınırlarında bulunan Acarlar Longozunu ziyaret eden Yılmaz, yaptığı konuşmada, buranın Türkiye'nin en büyük longozlarından biri olduğunu söyledi.

Bu tür değerlerin iyi tanınması gerektiğini ifade eden Yılmaz, 'Kalkınma sürecinde bu bölgemizin gelişmesinde istifade etmemiz lazım. Bir tarafta ülke içi turizm anlamında diğer taraftan uluslararası anlamda değerlendirmemiz lazım. Burada belli adımların atıldığını gördük sayın valimizle. Sağolsun belediye başkanımız da yeterince ilgileniyor. Kalkınma ajanslarımız da ilgileniyor.' diye konuştu.

Yılmaz, bölgenin çok kapsamlı planlama aşamasında olduğunu, bu planlanan çalışmaların gerçekleştiğinde yöre için çok daha anlamlı yer haline geleceğini dile getirdi.

Longozun insanın çeşitli aktiviteler yapabildiği bir alana dönüşeceğini kaydeden Cevdet Yılmaz, 'Burada bu çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum. Bundan sonrada yapılacak olan çalışmaları da takip edeceğiz. Belediye Başkanımız, Valimiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız bütün ilgili taraftarlarla birlikte buralar daha güzel bir mekana dönüştürülecek.' ifadesini kullandı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu da dünyada bu longozların sayılarının sınırlı olduğunu, Türkiye'de de birkaç tane longoz olduğunu söyledi.

Longozda endemik bitkiler ve birçok hayvan türleri bulunduğunu belirten Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

'İstanbul gibi büyük metropollere yakın olması burasının cazibesini arttırıyor. Hafta sonları burayı beş altı bin kişi ziyaret edebiliyor. Burası nilüferiyle ünlü bir yerimiz. Dünyada nadir olan bu güzellik sınırlı ve nadirdir. Açan çiçekler buraya doyumsuz güzellikler sunuyor. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla ve kurulacak milli park statüsüyle ve buradaki tesislerle burası turizme daha çok hizmet vereceğini ümit ediyorum. Biz de valilik olarak bu konuda çalışmalarımızı devam ettireceğiz.'

Daha sonra Yılmaz, Balkanlıoğlu ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu longozu gezip vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: AA