16. Bayır Boğa Güreşleri

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesinde düzenlenen etkinlikte 186 boğa güreştirildi.

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nde düzenlenen, 16'ncı Bayır Boğa Güreşlerinde 186 boğa güreştirildi.

Bayır Stadı'nda gerçekleştirilen güreşleri, kamyon kasaları ve traktörlerin üzerinde yaklaşık 5 bin kişi izledi. Saha çevresinde sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik tedbirleri alındı. Hava sıcaklığının 40 derece ölçüldüğü ilçede, güreş alanının toz olması nedeniyle belediye ekipleri sahayı sık sık suladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boğa güreşlerinin Muğla'nın önemli kültürel etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların, boğa güreşiyle eğlenme ve stres atma şansı yakaladığını kaydeden Çoban, 'Türk milletinin yüzyıllardır süren gelenekleri var. Bu gelenekler, zaman zaman insanlarımızın bir araya gelerek eğlenmesini sağlıyor. Bu geleneklerden biri de boğa güreşleri. Boğa güreşi geleneğimizi yaşatan ve sürdüren herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise Bayır Anadolu Lisesi'nin tadilatı yararına düzenlenen güreşler için Muğla, Aydın ve İzmir'den 186 boğa getirildiğini bildirdi. Bu yıl Menteşe'de 6 boğa güreşi etkinliği düzenleneceğini kaydeden Gümüş, Türkiye'de bir sezonda 6 boğa güreşi düzenlenen başka bir ilçe olmadığını vurguladı.

Menteşe'nin adını Menteşe Beyliği'nden aldığını anımsatan Gümüş, 'Yörük kültürü, Menteşe Beyliği'nden bu yana gerek deve güreşi gerekse boğa güreşi olarak devam ediyor. Halk bu etkinlikleri seviyor ve yüksek katılım gösteriyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA