Vali Sonel'in Ziyaretleri Sürüyor

Valiler Kararnamesinin ardından göreve başlayan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, kent merkezindeki polis ve jandarma kontrol noktalarını ile vatandaşları ziyaret etti.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Sonel, Tunceli-Elazığ karayolu ile Pülümür ve Ovacık ilçeleri bağlantı yollarında oluşturulan güvenlik kontrol noktalarını ziyaret etti. Sonel, burada görev yapan emniyet ve jandarma personeliyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kontrol noktalarında güvenlik amaçlı durdurulan araç sürücüleri ile de sohbet eden ve araçlardaki çocuklara hediyeler veren Sonel, araç sürücülerine dikkatli olmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sonel, 'Vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması, memleketin huzuru, emniyeti için gece gündüz demeden fedakarca çalışan güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Onlar bizim göz bebeklerimizdir.' dedi.

Kent merkezindeki esnafları da ziyaret eden Sonel, esnafla bir araya gelmenin önemine dikkat çetti.

Ardından Alibaba ve Cumhuriyet mahallelerinde yetimleri, şehit ailelerini, engellileri ve yaşlı vatandaşları ziyaret eden Sonel, ziyaret ettiği evdeki çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Sonel, ziyarette şunları kaydetti:

'Sizleri ziyaret etmekten ötürü duyduğum manevi lezzeti hiçbir şeye değişmem. Bildiğiniz üzere Tunceli'ye yeni atandım. Dolayısıyla ilk olarak vatandaşlarımızla tanışıp, yereldeki sorunları birinci ağızdan dinlemek istedim. Sizlerin ziyaretine hep geleceğim. Her daim sizlerin yanında olacağım. Ziyaretlerimde vatandaşlar yoğun olarak iş talebinde bulunduğu. Görülüyor ki işsizlik Tunceli’de çok önemli bir sorun. Bunun çözümü için istihdam alanları açmak ve bu suretle işsizliği azaltmak için yoğun çaba göstereceğiz.'

Kaynak: AA