TİKA Cezayir Ofisi Basın Mensuplarıyla Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir ofisi, ülkenin medya mensuplarıyla bir araya gelerek, TİKA’nın başta Cezayir olmak üzere dünyadaki faaliyetleri ve yıl dönümü yaklaşan 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkında bilgilendirmede bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA Cezayir Program Koordinasyon Ofisi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, TİKA’nın tarihçesi, görevi ve beş kıtada gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin sunum yapıldı.

Toplantıda, kısa süre önce resmi statüsüne kavuşan Cezayir Program Koordinasyon Ofisi tarafından Cezayir’de yapılan ve yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi verildi.

Toplantı kapsamında geçen yıl Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimine yönelik film gösterimi de gerçekleştirilerek, FETÖ'nün Türkiye ve faaliyette bulunduğu diğer ülkeler için oluşturduğu tehditlere değinildi.

Açıklamaya göre, toplantıya katılanlar, Türkiye'yi kardeş ülke gibi gördüklerini, Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden çok üzüntü duyduklarını, o gece sabahın ilk ışıklarına kadar Türkiye'den güzel haber gelmesini bekleyerek uyumadıklarını aktardı. Katılımcılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk halkının, 15 Temmuz gecesi gösterdiği dirayeti ve kahramanca direnişini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA