Tatvan'da Halk Oyunları Yarışması

Tatvan Belediyesi'nce bu yıl 49'uncusu düzenlenen 'Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali'nde halk oyunları yarışması yapıldı.

İşletme Mahallesi'ndeki fuar alanında 10 ilden halk oyunları ekiplerinin katılımıyla düzenlenen yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Adana, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Hatay, Malatya, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'dan ekiplerin katıldığı yarışmada, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu birinci, Malatya Aspuzu Gençlik Spor Kulübü ikinci, Hakkari İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Topluluğu üçüncü oldu.

Yarışmada derece alan ekiplere, davetliler tarafından ödül ve katılım belgeleri verildi.

Adana Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi de jüri özel ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren ekiplere kupa ve hediye çeki veren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bölgede çok güzel bir huzur ortamı olduğunu belirterek, 'Bu huzur ortamını bozmak isteyenlere Allah hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Bu huzur ortamının bozulmaması için hepimize iş düşüyor. İlçemizin huzuru için hepimizin gayret içinde olması gerekir. Kim olursa olsun bunlara fırsat vermememiz lazım. Ayrıca yarışmaya katılan tüm ekipleri tebrik ediyorum.' diye konuştu.

Programa, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA