Tarlada Bulunan Mozaik Gün Yüzüne Çıkarılacak

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, milattan sonra 4. yüzyıla ait olduğu belirtilen ve koruma altına alınan mozaik yapının bulunduğu alanda kazı çalışması başlatıldı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, milattan sonra 4. yüzyıla ait olduğu belirtilen ve koruma altına alınan mozaik yapının bulunduğu alanda kazı çalışması başlatıldı.

Çakmak Mahallesi'nde Kemal ve Mehmet Aldanmış kardeşlerin, tarlada çalışırken buldukları Roma dönemine ait mozaik yapı için Müze Müdür Vekili Mehmet Alkan başkanlığında 5 arkeolog inceleme yaptı.

Daha sonra toprağın altındaki mozaiğin gün yüzüne çıkarılması icin kazı çalışmalarına başlandı. Kazının tamamlanmasının ardından mozaiğin yerinde korunması ya da Gaziantep Mozaik Müzesi'ne taşınmasına karar verilecek.

Harmanlı Belde Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, mozaiğin yerinde korunmasını istediklerini söyledi.

Değirmenci, mozaiğin yerinde sergilenmesinin beldenin tanıtımı adına fırsat olduğunu kaydetti.

Tarla sahibi Kemal Aldanmış ise arazi düzenlemesi yaptıkları sırada tesadüfen bulunan mozaiğin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.
Kaynak: AA