Sığırları Açık Artırmayla Satıp Gelirini Afrika Birliği Vakfına Bağışladı

Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, açık artırmayla satılan yüzlerce büyükbaş hayvandan elde edilen 1 milyon dolarlık geliri, Afrika Birliği Vakfına teslim etti.

Mugabe, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen Afrika Birliği 29. Dönem Liderler Zirvesi'nde, kendisinin ve ülkedeki çiftçilerin destek için bağışladığı büyükbaş hayvanların satışından elde edilen 1 milyon dolarlık çeki Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Muhammed’e teslim etti.

Büyükbaş hayvan bağışlamanın kendisine doğal geldiğini söyleyen Mugabe, “Arzu ettiğimiz Afrika’yı elde etmek için kıtamızı tuğla tuğla inşa ediyoruz.” dedi.

Sıklıkla birliğin kendine yeter bir ekonomik güce sahip olması ve yabancı bağışlardan kurtulması gerektiğini dile getiren Mugabe’nin Afrika Birliğinin ekonomik olarak desteklenmesi için herkesi yaratıcı yollar bulmaya çağırması zirvenin yapıldığı salonda gülüşmelere neden oldu.

Mugabe, Güney Afrika'da düzenlenen 25. Afrika Birliği Zirvesi’nde kişisel hesabından 300 büyükbaş hayvanı vakfa bağışlayacağı sözü vermişti. Daha sonra devlet liderinin çağrısı üzerine çok sayıda Zimbabveli çiftçi de hayvanlarını bağışlamış, bağışlanan hayvanlar geçen aylarda ülkede açık artırmayla satılmıştı.

Kaynak: AA