Kırşehir'de Yeşil Alan Çalışmaları

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2016 yılı itibariyle kişi başına düşen yeşil alan miktarının 6,82 metrekareye ulaştığını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, kent merkezindeki yeşil alanları her sene bir önceki seneye kıyasla artırmayı planladıklarını belirtti.

Yeşil alanlar ile dinlenme, oturma ve eğlenme alanları olan mekanlar oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

'2009'da 171 bin 468 metrekareyle şehir merkezi nüfusuna göre kişi başına 1,62 metrekare olan yeşil alan miktarı, 2016 yılı sonu itibariyle 893 bin 801 metrekare ve kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla 6,82 metrekareye çıkmış durumdadır. Yeşil alanla sosyal alan kazandırma çalışmaları kapsamında Terme Şelale Park Projesi hızla devam ediyor. 5 bin 500 metrekare alana yapılan Terme Şelale Park'ta termal suyun olduğu şelale etrafında 800 metrekare havuz yapılacak. Parkın içinde 2 bin 300 metrekare yeşil alanda bulunacak. Doğal yapısına müdahale etmeden tasarladığımız projede dinlenme, oturma, havuz ve yeşil alanlar olacak. Kırşehir’de vatandaşlarımızın daha kaliteli vakit geçirmesi ve yeşil alanların artması için park çalışmalarımız devam edecek.'

Kaynak: AA