Kaymakam Şimşek, Örnek Pazarcıyı Ödüllendirdi

Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, örnek pazarcı esnafını ödüllendirdi.

Kaymakam Şimşek, Serik ilçesi Belek Mahallesi'nde kurulan turizm pazarında alışveriş yaparken cüzdanını düşüren Rus turistin içinde 783 dolar, 7 bin 10 ruble para ile kimlik ve kredi kartları bulunan cüzdanını bularak kendisine teslim eden pazarcı Hasan Gümüştaş'ı makamında kabul etti.

Gümüştaş'ın davranışının kendilerini gururlandırdığını belirten Şimşek, 'Bu ilçemizin nasıl bir insan yapısına sahip olduğunu göstermek açısından çok önemli. Esnafımız Belek pazarında bulduğu Rus uyruklu turiste ait cüzdanın içerisindeki kimlik bilgilerinden otelini bularak kendisine teslim ediyor. İşte bizim insanlık yapımız ve esnaf yapımız budur. Serik dünyanın göz bebeği olan bir yerdir. Belek, Kadriye ve Boğazkent mahallelerimiz turizm açısından dünyanın her kesiminde tanınan bir yerdir. Bu davranışı için tüm esnaflarımız adına kendisine teşekkür ediyorum.' dedi.

Gümüştaş ise haram paranın huzur getirmediğini belirterek, 'Bu vicdani bir meseledir. Cüzdanı tezgahımın önünde oğlum bulup getirdi. Bizde içindeki kimlik bilgilerinden turisti otelde bulduk ve cüzdanı teslim ettik. Çok huzurlu ve mutluyum.' diye konuştu.

Ziyarette Serik Semt Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Erdal Çam da eşlik etti.

Kaymakam Şimşek, ziyarette Gümüştaş'a plaket verdi.

Kaynak: AA