Karabük İl Genel Meclis Toplantısı

Karabük İl Genel Meclis Toplantısı, Karabük Valisi Kemal Çeber başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Çeber, mesleğe başladığı yıllardaki Özel İdare kavramıyla şimdiki Özel İdare kavramı arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye'de gelişen trendin mahalli idareler alanında öne çıktığını ifade eden Çeber, şöyle konuştu:

'Artık kamu yatırımları ve ile hizmet etme denilince akla gelen en önemli kurumlardan birisi İl Özel İdareleridir. Bu vesileyle de burada hizmet sorumluluğunu üstlenmekte son derece önemlidir. Sizler de bu sorumluluğu üstlenen seçilmiş ve atanmış arkadaşlar olarak bundan sonra en önemli hizmet ve yol arkadaşlarım olacaksınız. Birlikte inşallah başarılı hizmetler yaparız diye ümit ediyorum. Aldığım bilgiler de beni mutlu ediyor. Makine parkımız, personelimizin tecrübesi bizi memnun edecek bir durumda, hepsinden daha önemlisi de sizin birlik, beraberlik içerisinde tam bir hizmet aşkı içerisinde çalışıyor olmanızı öğrenmek beni çok daha fazla mutlu etti.'

2005 yılında uygulanmaya başlanan KÖYDES projeleri ile Karabük'e toplamda 119 milyon 160 bin lira civarında ödenek tahsis edildiğini anımsatan Çeber, bu ödenekle köylerin altyapı ihtiyacının büyük oranda karşılandığını belirtti.

Çeber, '2017'de ayrılan ödenek 15.5 milyon lira civarında. 80 projen programa alınmış ve çalışmalara başlanmış. Yine 2017'de 118.5 kilometre köy yolu asfaltlama hizmetleri sunulacak. Yine köylerimizin bazı ihtiyaçları için İl Özel İdare bütçesinden yaklaşık 2 milyon lira muhtarlarımızın hesaplarına aktarıldı ve bunların küçük çaplı onarımlarda kullanıldığını görüyorum. Tabi bu yapacağımız hizmetin ana unsurunu elimizdeki maddi güç oluşturuyor. O maddi gücü daha da üst seviyeye çıkartmanın yollarını arayacağız.' ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen de yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti.

Titizlikle hazırlanan programların sahada eksiksiz olarak uygulanmasını arzu ettiklerini vurgulayan Sözen, 'Asfalt çalışmalarımıza Eflani ilçemizden başladık. 150 kilometre satıh kaplama ve 90 kilometre sıcak asfalt olmak üzere 240 kilometrelik yolu tamamlayacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA