Güney Kore'de 'Özbek Halkına Teşekkür Anıtı' Açıldı

Seul Belediye Başkanı Park Won Soon, Güney Korelilerin sürgün edilişinin 80’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katılmak üzere geldiği Özbekistan’da "Özbek Halkına Teşekkür Anıtı’nı" açtı.

Güney Kore'de 'Özbek Halkına Teşekkür Anıtı' Açıldı
Seul Belediye Başkanı Park Won Soon, Taşkent’teki Seul Parkı’nda Güney Korelilerin sürgün edilişinin 80’inci yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma törenine katılmak üzere geldiği Özbekistan’da "Özbek Halkına Teşekkür Anıtı’nı" açtı. Törene Taşkent Belediye Başkanı Rahmonbek Usmanov ve Kore Taşkent Büyükelçisi KwonYong Woo de katıldı.

Anıtın açılış töreninde konuşan Seul Belediye Başkanı Park Won Soon, Güney Korelilere kendi topraklarında yer veren, her türlü destek sağlayan Özbek halkına minnettar olduklarını söyledi.



Koreliler Kültür Dernekleri Birliği İhtiyarlar Heyeti Başkanı Serhey Kogay ise bu anıtın Özbek halkına şefkati ve sevgisi için tüm Koreliler’den bir teşekkür ifadesi olduğunu, çok milletli bir ülke olan, din ve mezhep bakımından vatandaşlar arasında ayrım yapılmayan Özbekistan’da yaşamaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

172 bin Güney Koreli, 1937’de uygulanan sürgünde Rusya uzak doğusundan Özbekistan’a ve Kazakistan’a gönderilmişti. Özbekistan’daki Koreliler Kültür Derneği, Özbekistan’da 182 bine yakın Güney Korelinin yaşadığını bildirdi.
Kaynak: İHA