Fransızların Çoğunluğu Ülkede Fazla Yabancı Olduğunu Düşünüyor

Le Monde gazetesinin yayımladığı ankete göre Fransızların yüzde 65'i 'ülkede fazla yabancı olduğunu' düşünüyor Ankete göre, Fransızların yüzde 40'ı İslam'ın toplumun değerleri ile uyumlu olduğunu kabul ediyor.

Fransız Le Monde gazetesinin İslam ve yabancılar hakkında yaptırdığı ankete göre Fransızların yüzde 65'i ülkede fazla yabancı olduğunu düşünürken, yüzde 74'ü de Müslümanların yaşam biçimlerini başkalarına empoze ettikleri şeklinde görüş bildirdi.

Ankette Fransızların yüzde 65'i 'ülkede yabancıların sayısının çok' olduğu görüşünü paylaşıyor. Bu oran, aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin (FN) taraftarlarının arasında yüzde 95'e ve merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisi (LR) taraftarları arasında yüzde 83e yükseliyor.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa hareketi sempatizanlarının yüzde 30'u, Sosyalist Parti (PS) ve Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM) sempatizanlarının ise yüzde 46'sı bu görüşü paylaşıyor.

Ankete göre, Fransızların yüzde 40'ı İslam'ın toplumun değerleri ile uyumlu olduğunu kabul ediyor. Bu oranın 2014'te yüzde 37, 2013'te ise yüzde 26 olduğu belirtildi. Buna mukabil ankete katılanların yüzde 74'ü Müslümanların yaşam biçimlerini başkalarına empoze etttiklerini düşünüyor.

Kaynak: AA