Doğayı Keşfederek Öğrenecekler

Kastamonu'da 48 ortaokul öğrencisi, 'Mikro Alemden Makro Aleme Doğayı Keşfederek Öğreniyorum' Projesi kapsamında Ilgaz Dağı'nda 6 gün kamp yapacak Astronomlor eşliğinde gökyüzünü izleyecek öğrenciler, çevreye duyarlılıktan hayvanlara ait ayak izlerinden onları tanıma yöntemlerine kadar birçok alanda eğitim alacak.

Kastamonu'da 48 öğrenci, 'Mikro Alemden Makro Aleme Doğayı Keşfederek Öğreniyorum' Projesi kapsamında Ilgaz Dağı'nda 6 gün kamp yapacak.

'TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitim ve Bilim Okulları Programı' kapsamında desteklenen ve Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından yürütülen proje kapsamında, kent merkezi ve ilçelerden 48 öğrenci, Ilgaz Dağı'nda, akademisyen, uzman ve astronomlardan çeşitli konularda eğitim alacak.

Kastamonu BİLSEM Müdürü Atasever Yiğit, Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin yürütücüsünün fen bilimleri öğretmeni Fatma Bakar olduğunu söyledi.

Kastamonu genelinde eğitim gören 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasından belirlenen 48 öğrencinin Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda kampa gireceğini belirten Yiğit, 'Projeye katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz ilk olarak atık pilleri toplayarak çevreye duyarlılık çalışması yaptı.' dedi.

Öğrencilere kamp süresince alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verileceğini vurgulayan Yiğit, şunları kaydetti:

'Projede Kastamonu, Bartın ve Çankırı Karatekin üniversitelerinden akademisyenler ile 2 uzman, 2 astronom ve 8 rehber tarafından öğrencilere bilgiler verilecek. Proje kapsamında örümceklerin neden böcek olmadığı, hayvanlara ait ayak izlerinden onları tanıma yöntemleri, ölü ağaçta bile hayat olduğu, dürbünle kuş gözlemi yapmayı, yöremize ait tıbbi ve aromatik bitkileri tanımayı ve insan etkinlikleri sonucu çevremizdeki değişimi gözlemlemeyi öğrenip, astronomlar eşliğinde gökyüzünü izleyebilecekler. Bunların yanında kamp süresince eğlenceli, öğretici ve sanatsal aktiviteler öğrencileri bekliyor. '

Projenin bütçesinin 50 bin lira olduğunu aktaran Yiğit, 'Projemiz çevre eğitim programı. Geleceği emanet edeceğimiz gençlerimize onlardan emanet aldığımız dünyayı daha yaşanabilir kılmak adına alanında uzman eğitmenler ve özverili rehber arkadaşlarımız eşliğinde bir çevre eğitimi vermek istiyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA