'Bir Beşik De Sen Al Kampanyası'

Suriye'de iç savaşın gölgesinde yaşayan ve imkansızlıklar içerisinde karton sebze kutularında hayatta kalma mücadelesi veren bebekler için başlatılan 'Bir Beşik de Sen Al Kampanyası' çerçevesinde hayırseverlerce gönderilen 200'e yakın beşik, binlerce bebek bezi, yüzlerce kutu bebek maması ve oyuncaklar, Suriye'deki İğde Kampı'nda ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesindeki DEAŞ zulmünden kaçan Türkmenlerin sığındığı kampta kalanlar, kendilerine yardım eli uzatan Türkiye'ye ve hayırseverlere dua etti Sosyal medya platformları aracılığıyla kampanyayı başlatan TRT'nin savaş muhabiri Akkuş: 'Sadece beşik için harekete geçmiştik, iyi kalpli yardımsever insanların sayesinde o bebekler için daha fazlasını topladık. Yeterli mi, değil ama bildiğim tek şey bu yardımsever insanlar sayesinde o bebekler artık sebze kutularında değil beşiklerde uyuyacaklar. O bebekler de belki hiç tanımayacakları bu yardımsever insanlar sayesinde hayata daha fazla tutunabilecek'

KAAN BOZDOĞAN - Suriye'de iç savaşın gölgesinde yaşarken, imkansızlıklar içerisinde karton sebze kutularında sıcak hava ve hastalıklarla mücadele eden bebekler için başlatılan 'beşik kampanyası' kapsamında yardımseverlerce gönderilen beşikler, bebek bezleri, mamalar ve oyuncaklar, İğde Kampı'ndaki Türkmenlere dağıldı.

TRT'nin savaş muhabiri Elif Akkuş'un sosyal medya platformları aracılığıyla 'birbesiktesenal' hashtag'i ile savaşın gölgesinde çaresizce nefes alan bebekler için başlattığı yardım kampanyası kısa sürede hayırseverlerden ilgi gördü. 10 gün süren kampanyaya duyarlılık gösteren yüzlerce insan, sanal marketlerden sipariş ettikleri yardımları Gaziantep'teki toplama merkezine gönderdi. Tır ile Suriye'ye götürülen yardımlar, Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'ın zulmünden kaçan Türkmenlerin kaldığı Halep'teki İğde Kampı'na ulaştırıldı.

Yardımlar yoğunluk sebebiyle ihtiyaç sahiplerine iki günde dağıtılabildi. Bebeklerinin altındaki naylon poşetleri bebek bezi ile değiştiren, mama ile karınlarını doyuran kadınlar, çocuklarını sebze kutularından beşiklere taşıdı. Yaşam alanlarına kurdukları beşiklerde yavrularını sallayan kadınlar, Türkiye'ye ve yardım kampanyasına katkı sağlayanlara teşekkür ve dua etti.

Kampanyanın öncüsü Elif Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımlar nedeniyle kendisine Türkiye'den ve yurt dışından binlerce mesaj gönderildiğini, bazı hayırseverlerin cümleleri karşısında duygusal anlar yaşadığını söyledi.

Yardım eli uzatanların çoğunlukla 'Beşik alalım ama başka ne yapabiliriz?' diye sorduğunu dile getiren Akkuş, 'Kimi bir tane beşik aldı, kimi 10 tane. Allah hepsinden razı olsun. Beşik yetmez diyerek bebek bezleri, mamalar, kıyafetler, oyuncaklar hatta bebek şampuanları bile gönderenler oldu. Yurt dışından da Türkiye'ye para ulaştırarak buradan o bebekler için alışveriş yapılmasını sağlayanlar oldu. Hedeflediğimiz beşik sayısının üstüne çıktık. Artan beşikler de diğer kamplardaki ihtiyaç sahibi ailelere verilecek.' dedi.

Bebekler için beşikten fazlasını topladıklarını dile getiren Akkuş, şöyle devam etti:

'Sadece beşik için harekete geçmiştik, iyi kalpli yardımsever insanların sayesinde o bebekler için daha fazlasını topladık. Yeterli mi değil ama bildiğim tek şey bu yardımsever insanlar sayesinde o bebekler artık sebze kutularında değil beşiklerde uyuyacaklar. O bebekler de belki hiç tanımayacakları bu yardımsever insanlar sayesinde hayata daha fazla tutunabilecek. Biz ilk başta yeterli sayıyı toplayabilir miyiz diye düşünüyorduk, sonuç bizim için tahminimizin çok üzerinde oldu. Hatta bazı firmalar bizi arayıp sipariş verilen beşiklerin böyle bir kampanya için gönderildiğini öğrendiklerinde kendileri de siparişlerin içine bebeklerin ihtiyacı olacak bazı malzemeler eklediklerini ve bu sayede kendilerinin de kampanyaya destek verdiklerini belirttiler. Biz, küçük bir ateş yakmak istedik, bebekler sağlıksız koşullarda, yerlerde yatmasın diye. Altları çöp poşetleriyle değil bebek beziyle bağlansın diye. Bu ateş büyüdü ve kamptaki tüm bebekler için umuda dönüştü.'

Kalbi iyilikle dolu insanların çabalarını asla unutmayacağını vurgulayan Akkuş, 'Onlar bu dünyanın daha iyi bir yer olması için bence en büyük umut. İnsanların gönlünün zengin olmasının dünyada birileri için bir şeyleri değiştirebileceği, bu bebekler için atılan büyük adımla kanıtlandı. Yüreği, gönlü güzel olan yardımsever tüm insanlar iyi ki varlar.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA