Beyşehir'den Kısa Kısa

Beyşehir ilçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenen mahalle şenliği ilgi gördü.

Eğirler Mahallesi'nde düzenlenen şenlikte konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, etkinliğin yapılmasında yörenin yetiştirdiği iş adamlarının katkısının büyük olduğunu söyledi.

Büyükşehir ile Beyşehir belediyelerinin bu organizasyona destek verdiklerini ifade eden Özlatun, 'Biz güçlüysek, dönemimizde bölgemize birçoğu ilk olan böylesine güzel hizmetleri kazandırabiliyorsak, bunlar dualarınızın sayesindedir. İnşallah, gerek bu mahallemizde, gerekse diğer mahallelerimizdeki sorunları Beyşehir'in birçok noktasında çözdüğümüz gibi çözmeye devam edeceğiz.' diye konuştu.

Etkinlikte, müzik eğlence programı yapıldı, katılımcılara Konya usulü şenlik yemeği ikram edildi.

- Beyşehir'de plajlara ilgi

Beyşehir Gölü, artan hava sıcaklıklarının ardından vatandaşların akınına uğradı.

İlçenin en gözde plajlarının bulunduğu Üstünler ve Karaburun plajları hafta sonu vatandaşların en çok ilgi gösterdiği sahil kesimi oldu. Serinlemek için gölde yüzen vatandaşlar, piknik yaparak gönüllerince eğlendi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz sıcaklarının yüksek olduğu bu günlerde Konya'nın denizi olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölü’nün vatandaşların çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

Göl kıyılarının serinlemek ve piknik yapmak isteyen vatandaşlarla dolduğunu vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti:

'Kavurucu yaz sıcaklarının yaşandığı bölgemizde, göl kıyıları özellikle hafta sonları Akdeniz kıyılarını aratmıyor. Anadolu'da bozkırın ortasında böylesine büyük bir doğal tatlı su gölünün olması ilçemize olan rağbeti her geçen gün daha da artırmaktadır. Beyşehir Gölü kıyıları sadece Beyşehir ve çevre ilçelerden değil, Konya merkez ve farklı illerden de ziyaretçi akınına uğramaktadır.'

Kaynak: AA