Afganistan'da Pembe Bayraklı Protesto

Afganistan’da binlerce kişi ülkedeki şiddetin son bulması amacıyla protesto gösterisi düzenledi. Pembe bayraklı protestocular, kornaya basarak yaşanan şiddet olaylarını protesto etti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de binlerce kişi şiddetin son bulması için protesto gösterisi düzenledi.

Protesto öncesi Kabil caddeleri polis tarafında boşaltılarak kontrol altına alındı. Kent meydanına gelerek pembe bayrakları ile dikkat çeken eylemciler, kornalara basarak şiddetin son bulmasını talep etti. Bazı vatandaşlar protesto nedeniyle sokak ve caddelerin kapatılmasına tepki gösterdi. Protesto, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde yaklaşık 5 dakika boyunca kornaların çalması ile son buldu.

Said İsmael adlı bir öğrenci, eylemin vatandaşları zor duruma düşürdüğünü dile getirerek, “Protesto yüzünden öğrencilerin okulları tatil edildi. Halk çalışamadı, hastalar yolların katılması sebebiyle büyük sıkıntı çektiler” dedi.

Şiirağa Nadiri adlı protestocu ise “Protestomuzun sebebi ülkedeki şiddetin sona ermesi. Kabil’de son yaşanan intihar saldırı sonucu şehit olan akrabalarımız katillerinin bulunmasını ve hükümetin daha uyanık olmasını ve sarayın içindeki teröristlerin belirlenmesini istiyor” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA