'Adilcevaz Yaz Aylarında Bodrum'u Marmaris'i Aratmaz'

Van Gölü'ne kıyısı 35 kilometrelik sahili bulunan Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, sahillerde temizlik çalışması yapıldı Adilcevaz Belediye Başkanı Gürsoy:'Van Gölü ülkemizin büyük bir değeri. Adilcevaz yaz aylarında Bodrum'u Marmaris'i aratmayacak bir ilçe. Sahillerimiz pırıl pırıl. Antalya, Bodrum, Marmaris çok güzel ama oralarda klimalara ihtiyaç var. Adilcevaz'da ise Allah'ın verdiği doğal bir klima bulunuyor' Kaymakam Karaman: 'Adilcevaz'da Van Gölü'nün mavisi ve yeşilin her tonunu bulmak mümkün'

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçelerinin yaz aylarında Bodrum ve Marmaris'i aratmayacak güzelliklere sahip olduğunu dile getirdi.

Van Gölü'ne kıyısı 35 kilometrelik sahili bulunan Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının iş birliğiyle 'Van Gölü Sahilleri Kirlenmesin' etkinliği düzenlendi.

Kaymakam Arif Karaman, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlardan çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

İlçede çevre bilincini artırmayı amaçladıklarını dile getiren Karaman, 'Adilcevaz'da Van Gölü'nün mavisi ve yeşilin her tonunu bulmak mümkün. Arkamızda Süphan Dağı'nın püfür püfür esintisi var. Dağın zirvesinde kar halen kendini muhafaza ediyor. İlçemiz Süphan Dağı ile Van Gölü'nün arasında yeşil ile mavinin buluştuğu çok farklı ve güzel bir coğrafyada.' dedi.

Adilcevaz'da ortalama sıcaklığın 25 derecelerde seyrettiğini anlatan Karaman, ilçenin bölgenin cazibe merkezi olduğunu vurguladı.

- 'Adilcevaz yaz aylarında Bodrum'u Marmaris'i aratmaz'

Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise 34-35 kilometrelik sahil kıyısına sahip olduklarını bildirerek, kıyıların her yıl düzenli temizlendiğini aktardı. Gürsoy, şunları kaydetti:

'Van Gölü ülkemizin büyük bir değeri. Adilcevaz yaz aylarında Bodrum'u Marmaris'i aratmayacak bir ilçe. Sahillerimiz pırıl pırıl. Van Gölü şifalı suyuyla cilt hastalıklarına iyi gelen bir göl. Antalya, Bodrum, Marmaris çok güzel ama oralarda klimalara ihtiyaç var. Adilcevaz'da Allah'ın verdiği doğal bir klima bulunuyor. Ayrıca ilçemizde kablolu su kayağı tesisi, doğa harikası bir vadimiz var. Ben yerli ve yabancı turistleri ilçemize davet ediyorum.'
Kaynak: AA