Trump, Ürdün Kralı II. Abdullah İle Görüştü

Beyaz Saray: 'İki lider de tansiyonun düşürülmesi konusunda harcanan çabaların ve bu noktada ilerleme kat edilmesinin teşvik edici olduğunu söylediler' Ürdün’ün Washington Büyükelçiliği: 'Kral Abdullah, ABD Başkanı’nın desteği ve Amerikan yönetiminin Mescidi Aksa/ Haremi Şerif krizinin çözümünde oynadığı rolden dolayı memnuniyetini ifade etti”.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ürdün Kralı II. Abdullah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Trump ve II. Abdullah'ın görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “İki lider de tansiyonun düşürülmesi konusunda harcanan çabaların ve bu noktada ilerleme katedilmesinin teşvik edici olduğunu söylediler.” ifadesi kullanıldı.

Trump’ın Ürdün’ün bölge güvenliğinde önemli rol oynadığı kaydedilen açıklamada iki liderin yakın temasta olmaya devam edecekleri belirtildi.

Diğer taraftan Ürdün’ün Washington Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada ise iki liderin Kudüs’teki olayları konuştuğu ifade edildi. Açıklamada, 'ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde Kral Abdullah, ABD Başkanı’nın desteği ve Amerikan yönetiminin Mescid-i Aksa/ Haremi Şerif krizinin çözümünde oynadığı rolden dolayı memnuniyetini ifade etti.” değerlendirmesinde bulunuldu.
Kaynak: AA