Nazilli'de Damlama Yöntemiyle Tarla Sulama

Nazilli ilçesinde bir mahalle muhtarlığınca, tarım arazilerini sulama amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) alınan hibeyle çiftçiler tarlalarını damlama yöntemiyle suluyor.

Demirciler Mahallesi muhtarlığınca 2012 yılında TKDK'dan alınan 650 bin liralık hibe, Demirciler Sulama Kooperatifi'nin de desteğiyle kurulan sistemle 10 bin dekarlık alan sulanmaya başlandı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirciler Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Candan, şöyle konuştu:

'Maddi imkansızlıklarla başladığımız projemizin şu anki değeri 5 milyon lira. İnsanımız evde kullandığı şebeke suyu gibi bahçesinde istediği zaman sulama yapabiliyor. Kooperatifimizin 200 üyesi var. Vatandaşımız sulamak istedikten sonra yaz-kış fark etmiyor sırayla sulama işlemini gerçekleştiriyor. Damlama usulü bin hektar arazimiz sulanıyor.'

Mahalle muhtarı Yahya Anlıak ise, 'Vatandaş, kooperatif olarak 650 bin lirayla başlanılan projeyi 5 milyon liraya çıkartarak Türkiye’ye örnek bir proje haline getirdik. 4 tane sulama pompasını tek bir merkezde birleştirdik. 72 adet dağıtım ağımız var. Buralardan dağıtım gerçekleştiriyoruz.' diye konuştu.

Çiftçilerden Bahtiyar Karaboğa da, 'Bahçelere su gelmiyordu, daha önce ağaçlarımız yanıyordu. Damlama su ile mahsulümüzün kalitesi arttı. İstediğimiz zaman yaz kış sulayabiliyoruz. Sanki evde musluğu açmışız gibi bahçelerimizde sulama yapabiliyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA