Mısır'da Seçim Hazırlıkları

Başbakan İsmail, Ulusal Seçim Kurulunun etkinleştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Adalet Bakanı Abdurrahim, Parlamento İşleri Bakanı Mervan ve maliye bakanlığından bir temsilciyle bir araya geldi.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, Ulusal Seçim Kurulunun etkinleştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Adalet Bakanı Husam Abdurrahim, Parlamento İşleri Bakanı Ömer Mervan ve maliye bakanlığından bir temsilciyle görüştü.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsmail'in, Adalet Bakanı Abdurrahim, Parlamento İşleri Bakanı Mervan ve maliye bakanlığı temsilcisiyle yaptığı toplantıda, Ulusal Seçim Kurulunun etkinleştirilmesi için hükümetin yapması gereken çalışmaların ele alındığı belirtildi.

Ulusal Seçim Kurulunun rolünün hızlıca etkinleştirilmesi için gerekli bütçenin sağlanması, idari yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve uygun bir yer tahsis edilmesinin toplantıda ele alınan konular arasında bulunduğu ifade edildi.

Söz konusu toplantı, Ulusal Seçim Kurulunun oluşturulmasının 4 Temmuz'da parlamentoda kabul edilmesinin ardından yapılan ilk toplantı olma özelliğini taşıyor.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi karşıtları son dönemlerde Ulusal Seçim Kurulunun acilen etkinleştirilmesini istemişti.

Başbakanın Seçim İşleri Danışmanı Rifat Kımsan, yaptığı açıklamada, kurulun, etkinleştirilmesinin ardından yürüteceği ilk seçimin, gelecek yılın ortalarında yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimi olacağını ifade etmişti.

Kaynak: AA