Keçiören Belediye Başkanı Ak, 15 Temmuz Gazilerine Misafir Oluyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ev ziyaretlerinde Etlik Mahallesinde oturan iki 15 Temmuz Gazisine konuk oldu.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, 15 Temmuz Gazilerine Misafir Oluyor
Ankara Kızılcahamamlı Ayşe - Turgut Duran çiftine konuk olan Ak, Keçiören Belediyesi tarafından hazırlanan ‘İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin Adı 15 Temmuz; Keçiören’de Vatan Mücadelesi’ kitabının kapağında fotoğrafı yer alan 3 çocuk babası Turgut Duran’a o fotoğrafın hikayesini sordu. Duran, "Genelkurmay’a gittim ve tankın üzerine çıkarak bayrağımızı sallamaya başladım, o sırada tank hareket ediyordu. Tanktan düştüm, ayak bileğim çatladı.O fotoğrafı da o esnada çekmişler, daha sonra videosuna da ulaştım" ifadesini kullandı.

Büşra (9), Yusuf (14) adlarında iki çocuğu olan Duran çifti, son çocuklarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminden esinlenerek Tayyip adını vermişler. 4 aylık minik Tayyip’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerinin katıldığı programa da götüren Baba Turgut Duran, "Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, o gün Külliyede oğlumun Cumhurbaşkanımızla fotoğrafını çektim. O gece onun çağrısıyla sokağa çıkıp cesaret ve iman gücüyle zafere ulaştık" diye konuştu.

Ak da o gece tüm mazlum coğrafyaların Türkiye için dua ettiğine dikkat çekerek, "15 Temmuz’da tüm Türk- İslam coğrafyası Türkiye’nin yanındaydı, çünkü ülkemiz bölgenin umudu, mazlumların umudu. O gece Cumhurbaşkanımız liderliği ve başkomutanlığı ile hain planı bozdu, o nedenle mazlum ülkeler kendisini çok seviyor, Türkiye’nin gücüyle umutlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ak daha sonra İlyas - Müzeyyen Demirci çiftinin evine konuk olarak 15 Temmuz Gazisi oğulları Yasin Demirci’yi ziyaret etti. Demirci çiftinin 4 çocuğundan biri olan Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Yasin Demirci (20) Genelkurmay’da şarapnel parçasıyla sırtından yaralandığını şöyle anlattı:

"Haberleri duyunca hemen evden çıktım, Sıhhiye’ye kadar arabayla gittim, sonra Genelkurmay’a geçtim, Genelkurmayın bahçesinde darbeciler üzerimize ateş açtı, helikopterler o esnada Meclisi bombaladılar, çimlere doğru kendimi attığımda bir acı hissettim, elimi sırtıma koyduğumda kanı gördüm, sırtımda hala o şarapnel parçası duruyor, hastane yaralılarla dolup taşmıştı, bir başka gazi ile birbirimize pansuman yaptık."

Betül (26), Büşra (25) ve Zeynep (11) adlarında 3 kızı olan Baba İlyas Demirci (55) de "Oğlumun sırtındaki şarapnel parçası akciğere saplanmış, bronşlar zarar görür diye çıkaramıyorlar. O gece o cesareti gösterdikleri için bugün vatanımızda rahat yaşıyoruz" dedi.

Başkan Ak, "Milletimizin hainlere dur demesi ile işgal ve istilayı amaçlayan kirli oyunları bozuldu. Bizler de o gece sokaktaydık, Keçiören 27 şehit verdi, 11’i Genelkurmayın önünde şehit oldu. Hem şehitlerimize hem de gazilerimize şükran borçluyuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA