Kalkınma Bakanı Elvan Mersin'de

Bakan Elvan: 'İnşallah, hep birlikte bundan sonraki süreçte de milli iradeye, milletin değerlerine sahip çıkarak bu ülkeyi hep birlikte daha güçlü hale getireceğiz. Hedefimiz 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına bu ülkeyi sokmak. Bunu da başaracağız Allah'ın izniyle' 'Hiçbir şekilde milli birliğimizden ve değerlerimizden asla taviz vermeden, terörle mücadelede yine taviz vermeden Arslanköy'ümüzü, Toroslar'ımızı, İçel'imizi, Türkiye'mizi kalkındırmaya ve büyütmeye devam edeceğiz'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'İnşallah, hep birlikte bundan sonraki süreçte de milli iradeye, milletin değerlerine sahip çıkarak bu ülkeyi hep birlikte daha güçlü hale getireceğiz. Hedefimiz 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına bu ülkeyi sokmak. Bunu da başaracağız Allah'ın izniyle.' dedi.

Elvan, İçel'deki programı kapsamında merkez Toroslar ilçesinin bin 400 rakımındaki dağ köylerinden Değnek Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Buradaki bir kıraathanede düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Elvan, kendisinin de Yörük çocuğu olduğunu belirterek Yörüklerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

Elvan, bir taraftan terörle mücadele edilirken diğer yandan da ülkenin kalkınmasının sağlandığını ifade ederek 'Toroslar'ımızı da İçel'imizi de Türkiye'mizi de büyütmeye ve kalkındırmaya devam edeceğiz. Sizler de görüyorsunuz, Türkiye geliştikçe, güçlendikçe ülkemize karşı saldırılar artıyor. Tabiri caizse yedi düvele karşı mücadele veriyoruz. İşte, sizlerden aldığımız o destekle bu mücadelemizi sürdürüyoruz.' dedi.

Vatandaşların desteği olduğu sürece kimsenin Türkiye'nin önünü kesemeyeceğini vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

'Bu vatan, millet, ay yıldızlı bayrağımız ve devletimiz için sizlerin her şeyinizi feda edebileceğinizi biliyoruz. Sizler bizi, Hükümet'imizi, Başbakan'ımızı, adam gibi adam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta tutuyorsunuz. Allah'ın izniyle sizlerin desteği sürdüğü müddetçe, Türkiye güçlendikçe güçlenecek, büyüdükçe büyüyecektir. Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın önümüzü kesemeyecekler. Çünkü biz önce Allah'a sonra da sizlere, sizlerin desteğine inanıyoruz. Sizlerin desteği olduğu müddetçe Allah'ın izniyle ne bizim ne de bu ülkenin sırtı yere gelir.'

Elvan, 2002 yılında milletin efendisi değil, hizmetkarı olmak için yola çıktıklarını dile getirerek vatandaşların her bir meselesinin Türkiye'nin meselesi olduğunu anlattı.

- 'Bu ülkeyi hep birlikte daha güçlü hale getireceğiz'

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ülkeyi parçalama, bölme ve işgal etmeye çalıştığını söyleyen Elvan, milletin demokrasi mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu bildirdi. Elvan, şunları söyledi:

'Biz 15 Temmuz gecesi, demokrasi mücadelesi verirken 'Demokrasi, demokrasi' diyen Avrupa ağzını dahi açmadı, açamadı. 'Sizin demokratik standartlarınızın daha da yükseltilmesi lazım.' diye bize tavsiyede bulunan Avrupa, o darbe girişimine karşı dik bir duruş dahi sergileyemedi ama bizim milletimiz, ülkemizin demokrasisi için dimdik bir duruş sergiledi. Biz sizlerle ne kadar övünsek azdır, Allah hepinizden razı olsun. İnşallah, hep birlikte bundan sonraki süreçte de milli iradeye, milletin değerlerine sahip çıkarak bu ülkeyi hep birlikte daha güçlü hale getireceğiz. Hedefimiz 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına bu ülkeyi sokmak. Bunu da başaracağız Allah'ın izniyle.'

Elvan, hizmetlerin bütünlük içinde yapılması gerektiğine işaret ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

'Yerel yönetim ile merkezi hükümet arasında güçlü bir dayanışma, elbirliği varsa o ilçelerin, beldelerin, illerin çok başarılı olduğunu görüyoruz. Örneğin yanı başımızda Karaman var. Büyük bir köy görünümündeydi, şimdi modern bir şehir oldu. Neden? Çünkü yerel yönetimlerle, merkezi yönetim arasındaki uyum. Konya 15 yıl öncesiyle bir mi? İşte bu uyum Konya'yı aldı, götürdü. Ama İçel'de öyle mahallelerimiz var ki bir oda, bir mutfak, 7-8 çocuk, tek bir odada yaşıyor, tuvalet ihtiyacını dışarıda gideriyor. Böyle mekanlar var. Şimdi, artık Türkiye son 15 yılda özellikle kentlerimizi inanılmaz bir gelişme gösterdiler. Avrupa'nın bir çok şehrinden çok daha modern kentlere dönüştüler. İçel, bu yörük kardeşlerimiz bunu fazlasıyla hak ediyor. İnşallah işin bir kısmını da 2019 yılında sizler tamamlarsınız artık.'

- Toroslar'ın eteklerindeki Arslanköy'de karşılama

İçel Valisi Ali İhsan Su ve AK Parti İçel Milletvekili Yılmaz Tezcan'ın da eşlik ettiği Elvan, 1300 rakımdaki Arslanköy Mahallesi'ni de ziyaret etti.

Türk bayraklarıyla karşılanan Elvan, kendisini görmek çin uzun kuyruklar oluşturanlarla tek tek selamlaştı.

Elvan, bir kıraathanede yaptığı konuşmada, 'Hiçbir şekilde milli birliğimizden ve değerlerimizden asla taviz vermeden, terörle mücadelede yine taviz vermeden Arslanköy'ümüzü, Toroslar'ımızı, İçel'imizi, Türkiye'mizi kalkındırmaya ve büyütmeye devam edeceğiz.' dedi.

Kentin geçen kış yaşadığı şiddetli yağışlara da değinen Elvan, şunları kaydetti:

'Kış ayındaki sıkıntılar bize ulaşır ulaşmaz hemen devreye girdik. Toroslarda bin 200 yörük kardeşimin TARSİM Genel Müdürlüğünce sigortaları ödendi ve tam 56 milyon liralık bir kaynağı sizlere aktardık. İlk kez böyle bir şey yapıldı. Tam 56 milyon liralık bir kaynak, siz değerli kardeşlerimize zarar görmenizden dolayı ödendi. Afetten zarar gören 346 vatandaşımıza yaklaşık 700 bin liralık hibe şeklinde destek sağladık. Bankaya veya kooperatiflere olan borçları erteledik.'

Elvan, konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.
Kaynak: AA