GÜNCELLEME 2 - Balıkesir'de Orman Yangını

Sındırgı ilçesinde öğleden sonra başlayan ve rüzgarın etkisiyle 7 hektarlık alana yayılan yangın kontrol altına alındı Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kırcı: 'Yangını kontrol altına aldık. Rüzgardan dolayı yangın bir ara 5 ayrı noktaya sıçramıştı. Bundan dolayı zor anlar yaşadık'GELİŞMELER EKLENDİ

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dağlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle 7 hektarlık alana yayılan orman yangını kontrol altına alındı.

Kertil Dağı Cemal Deresi mevkisinde öğleden sonra başlayan ve ilk etapta 1 hektarlık alanda etkili olan yangın, soğutma çalışmaları sürerken rüzgarın etkisiyle 7 hektarlık alana yayıldı.

Yangına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 1 uçak, 20 arazöz, 4 helikopter, 5 su tankeri, 3 dozer ve 100'den fazla ekiple müdahale edildi.

Güneşin batmasına yakın kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları başlatıldı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında 7 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Arazinin engebeli olmasının söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini ancak an itibariyle yangının kontrol altına alındığını dile getiren Kırcı, 'Yangını kontrol altına aldık. Rüzgardan dolayı yangın bir ara 5 ayrı noktaya sıçramıştı. Bundan dolayı zor anlar yaşadık. Tedbir amaçlı sabaha karşı ekiplerimizin bir kısmı bölgede olacak ve soğutma çalışmalarına devam edecek.' dedi.
Kaynak: AA