Başbakan Yardımcısı Işık Açıklaması

'Yılbaşından önce Salyazı Havaalanının ihalesi yapılacak bir aksilik olmazsa' '15 sene önce ülkede en acil sorunlar bile çözülemezken bugün ülkenin her bir köşesi sürekli hizmet alıyor'.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir aksilik olmazsa yılbaşından önce Salyazı Havaalanının ihalesinin yapılacağını söyledi.

Işık, Köse ilçe merkezindeki bir kahvehanenin önünde vatandaşlarla bir araya geldi. Işık, burada yaptığı konuşmada, kendilerinin, valilerin, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının millete hizmet için var olduğunu belirtti.

Köse, Gümüşhane ve Türkiye'nin daha da gelişmesini istediklerini belirten Işık, 'Allah'a hamdolsun çok önemli yatırımlar yaptık, büyük adımlar attık. Bundan 5, 10 sene önce 'Salyazı Havaalanı yapılacak.' denilseydi, 'Buraya havalanı mı yapılır?' denilirdi. Şimdi Sayın Başbakanımız, Yüksek Planlama Kurulu kararını imzaladı, yatırım programına da girdi. Yılbaşından önce Salyazı Havaalanının ihalesi yapılacak bir aksilik olmazsa.' diye konuştu.

Vatandaşların artık Köse'den hız sınırına da uyarak 10 dakikada Salyazı'daki uçağa varabileceğini anlatan Işık, 'İnşallah sizler de sahip çıkacaksınız. Burası akıllı planlamayla sadece Köse'nin, Bayburt'un, Gümüşhane'nin kullanacağı değil, zaman zaman Erzincan'ın, Trabzon'un hatta Erzurum'un bile kullanacağı havaalanı olur.' dedi.

Işık, her geçen gün vatandaşa daha fazla hizmet ulaştırmak için çalıştıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

'Köse'ye doğalgaz gelmesini de konuşuyoruz. İnşallah bir şekilde gelecek. Bunlar, verdiğiniz desteğin sağladığı istikrarın size hizmet olarak dönüşüdür. 15 sene önce ülkede en acil sorunlar bile çözülemezken bugün ülkenin her bir köşesi sürekli hizmet alıyor. Trabzon'dan Gümüşhane'ye gelene kadar kaç tane tünelden geçiyoruz? Hele şimdi yeni Zigana Tüneli de yapıldığı zaman artık Gümüşhane ile Trabzon arası 40-45 dakikaya düşecek. Buradaki ulaşım çok daha rahatlamış olacak. Bunlar istikrarın getirdiği ekonomik gücün hizmet olarak size dönüşünden başka bir şey değil.'

- 'Türkiye'yi yavaşlatan hükümet sistemini değiştirdiniz'

Türkiye'de istikrarı vatandaşların sağladığını vurgulayan Işık, şunları kaydetti:

'16 Nisan’daki referandumda, Türkiye'nin hızını kesen, Türkiye'yi yavaşlatan hükümet sistemini de değiştirdiniz. Gümüşhane referandumda en yüksek oyu veren dördüncü il, Köse de bu ilimizin en büyük oyu veren birinci ilçesi. Bu nedenle sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizin Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza olan sevginiz, bizim orada gücümüze güç katıyor, Allah bu sevgiyi daim eylesin.'

Işık'a bir derneğin temsilcisi tarafından, üzerinde 'Kahramanım vatan sana minnettar' yazılı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in portre çalışması hediye edildi.

Işık, hediyeyi Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir'e ulaştıracağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Işık, programları kapsamında Şiran Belediyesi Salonunda, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve köy derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.

Aynı binada bulunan 'Osmanlı Arşivlerinde Şiran' konulu sergiyi de gezen Işık, yetkililerden bilgi aldı.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ile 22. Dönem Milletvekili Temel Yılmaz'ın Kelkit ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'ndeki evini ziyaret eden Işık, anneleri Nazife Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla Yılmaz ailesinin fertlerine başsağlığı diledi.

Kaynak: AA