Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacıoğlu Açıklaması

'Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizle ilişkilerimizi, bağlarımızı daha da sıkılaştırmak için her Balkan ülkesinde bir veya birkaç tane mutlak suretle temsilcilikler oluşturacağız'.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, ''Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizle ilişkilerimizi, bağlarımızı daha da sıkılaştırmak için her Balkan ülkesinde bir veya birkaç tane mutlak suretle temsilcilikler oluşturacağız.'' dedi.

Hacıoğlu, BALGÖÇ binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, yönetim kurulu olarak 3 yıllık görev süresince üç ana hedef seçtiklerini söyledi.

Bu süreçte hedefler doğrultusunda ilerleyeceklerini vurgulayan Hacıoğlu, ''Ülke çapında kendi mesleki hayatlarında başarılı olmuş siyasiler, bilim adamları, sendikacılar, iş adamlarımızdan oluşan geniş çaplı bir danışma kurulu kurmayı hedefliyoruz. Bu danışma kurulunun yönetim kuruluna tavsiyeleri olacaktır. Bizler de faaliyetlerimizin birçoğunu onların tavsiyesine göre yön vereceğiz. Büyük bir camiayız, biz bu camianın dinamiklerini hareketlendirmek durumundayız.'' diye konuştu.

Balkan ülkelerinde temsilcilikler oluşturacaklarını belirten Hacıoğlu, şöyle konuştu:

''Balkan ülkelerindeki kardeşlerimizle ilişkilerimizi, bağlarımızı daha da sıkılaştırmak için her Balkan ülkesinde bir veya birkaç tane mutlak suretle temsilcilikler oluşturacağız. Buradaki amacımız Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizin başına olumsuz bir şey geldiği zaman ülkemize ve uluslararası kamuoyuna yansıması uzun sürüyor. Biz bu tür olayları en kısa zamanda Türk ve uluslararası kamuoyuna iletebilmek ve onların karşılaştıkları sorunların çözümüyle ilgili katkıda bulunmak istiyoruz.''

Hacıoğlu, Bulgaristan'ın Karalar köyünde bu yıl 5'incisi düzenlenen yağlı güreş ve sportif faaliyetlere konfederasyon olarak katılma kararı aldıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA