AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Açıklaması

'(Kentsel dönüşüm çalışmaları) Binaların yenilenmesini sadece kentsel dönüşüm sanmayın. Aynı zamanda şehrin vizyonuna da katkıdır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili, 'Binaların yenilenmesini sadece kentsel dönüşüm sanmayın. Aynı zamanda şehrin vizyonuna da katkıdır.' dedi.

Karaaslan, Çarşamba ilçesinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili ilçedeki bir restoranda Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, belediye meclis üyeleri ve partililerin de bulunduğu toplantıya katıldı.

Yeşilırmak ve Çarşamba Ovası'nın sadece Samsun ve Çarşamba değil, Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çeken Karaaslan, deltadaki biyolojik çeşitlilik ve tarımsal alanların zenginliğinin önem taşıdığını söyledi.

Şehirleşme ile ilgili adımlar atmak, şehri geleceğe taşımak ve diğer şehirlerle yarışabilir hale getirmek zorunda olduklarını dile getiren Karaaslan, ''Bugün dünyada ülkelerden çok şehirler birbirleriyle yarışıyor. Samsun, bugün dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonun öncesi ile sonrasında Samsun'da önemli fark oldu. Samsun, artık uluslararası bir şehir.' ifadesini kullandı.

Bu kapsamda her ilçeye düşen önemli görevler bulunduğuna işaret eden Karaaslan, Çarşamba gelişirse Samsun, Samsun gelişirse Türkiye'nin o kadar gelişeceğini, bu bilinçle hareket ettiklerini anlattı.

Karaaslan, kente dair yapılan her dönüşümün beraberinde sosyolojik dönüşümü de getirdiğini vurgulayarak, 'Daha iyi yaşam alanları, geleceğe daha umutla bakan çocuklar demektir. Geleceğe umutla bakan çocuklar, bu ülkenin geleceğinin daha umutlu hale gelmesidir. Binaların yenilenmesini sadece kentsel dönüşüm sanmayın. Aynı zamanda şehrin vizyonuna da katkıdır.' diye konuştu.

Kentsel dönüşümün partileri iktidara geldiğinde hayal olduğunu belirten Karaaslan, şunları söyledi:

'Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bizim misyonumuz bu. O günden bugüne neler değişti. Altyapı sorunları çözüldü. Konut sorunları çözüldü. 'Bu maaşla, bu gelirle ev sahibi olmam mümkün değil' diyen vatandaşlar ev sahibi oldu. Böyle olması gerekirdi. Bugün geldiğimiz yerde yaşam standardını yükselttiğimiz her noktada görüyoruz, beklentiler de artmış. İnsanlar artık daha kaliteli mekanlar istiyor. Bana göre en güçlü ve ortak talep, kimlikli şehirlerde yaşamak olmalı.'

Toplantıda Dündar da ilçede yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA