7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali Coşkulu Başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Başkentlilerin büyük bir heyecanla ve özlemle beklediği 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali, Atatürk Kültür Merkezi (eski Hipodrom) alanında kapılarını ziyaretçilere açtı. Başkentliler, resmi açılışı yapılmadan, gündüz saatlerinden itibaren festival alanını doldurdu.

7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali Coşkulu Başladı
Tatile gidemeyenlerin yaz aylarını şenlendiren, kültürel ve sanatsal etkinliklerin buluşma adresi olan geleneksel Büyük Ankara Festivali, renkli görüntülerle başlangıç yaptı. Festivalin açılış gününe, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konuklar, alınan güvenlik önlemleri altında festival alanına ilk girişlerinde, 15 Temmuz’da hain darbecilerin tanklarıyla ezdikleri araçların sergilendiği bölümde, bir kez daha şehitleri anarken, yaklaşık 2 km uzunluğundaki Hipodrom alanında yüzlerce etkinliği izleyip, stantları dolaştılar.

Festivalin ilk saatlerinde ziyaretçiler, Youtube fenomeni “Kafalar” grubu üyelerini görme imkanı buldu. Gençlerin hayranı olan grup üyeleri Atakan Özyurt, Fatih Yasin ve Bilal Hancı alanı gezerken, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi’nin çadırını ziyaret eden grup üyeleri, esprileriyle vatandaşları kahkahaya boğdu. “Kafalar” daha sonra ANKAPARK’ın heyecanla beklenen oyuncakları "transformers"ları gördü ve go-kart araçlarına bindi. “Kafalar” grubu üyeleri, daha sonra Başkan Gökçek ile bir araya gelerek, sohbet etti.

Festival alanının her bir köşesinde ise ayrı bir etkinlikle ziyaretçiler karşılanıyor. Alanda, gün boyunca sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlendi.

Dev çadırlarda bu yıl da Büyükşehir Belediyesi’nin, Halk Ekmek’ten ASKİ’ye, İtfaiye’den Fen İşleri’ne, EGO’dan Sosyal Hizmetlere kadar pek çok birimi, özellikle çocuklara yönelik sürpriz ve ilgi çekici sunumlarıyla, her yaş grubu ziyaretçinin ilgisini çekti.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı’nın standında da minikler traktör yarışına katıldı ve sıpaları sevdi. Büyükler ise kırsal kültüre yönelik etkinlikleri izleyip, doğal ürünlerden alışveriş yaptı.

Festivalin en mutlu konukları çocuklar, bu yıl da ilk günden eğlencenin tadını doyasıya çıkarıyor. Festival alanının her bir köşesinde çocuklar için ayrı bir aktivite ayrı bir sürpriz yer alıyor. Animasyon grupları ve palyaço ekipleri ise gün boyu değişik etkinliklerle, çocuklara keyifli dakikalar yaşattı. Festival alanında gençler için de eğlenceli, aksiyonlu, heyecanlı gösteriler yer alıyor. Uluslararası dans toplulukları ve onlarca gösteri grubu, festival alanına girişte Ankaralıları karşıladı.

Başkentliler, sıcak yaz akşamlarında 9 gün boyunca gündüzü ayrı gecesi ayrı, dopdolu eğlenceli aktivitelerle zaman geçirecek. Birbirinden ünlü 23 sanatçının vereceği konserlerle de gece geç saatlere kadar tatil yörelerindeki gibi eğlenceli yaz geceleri geçirecek.
Kaynak: İHA