Vatandaşın Yol İsyanı

MUŞ – Muş’un Bulanık ilçesinde Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir yıl önce başlatılan yol çalışmalarının bitirilmemesi vatandaşları çileden çıkardı.

Vatandaşın Yol İsyanı
Karayolu tarafından ihalesi yapılarak müteahhit firmaya bir yıl önce verilen 4 kilometrelik ilçe giriş - çıkış yolunu genişletme ve sıcak asfalt çalışmasının bitirilememesine vatandaşlar tepki gösterdi. Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden Ferzende Öztürk, geçen yıl yapımına başlanan Bulanık şehir merkezi giriş ve çıkışına kadar olan 4 kilometrelik yolun bir türlü bitirilemediğini söyledi.

Öztürk, “Bir yıl içinde bitirilecek denilen yol eski halini aratıyor. Bulanık’ta yaşayan insanlarımız her gün birçok tehlikeyle karşı karşıya geliyor. Mevcut tek şeritli yol köstebek yuvasını aratmıyor. Geçen yıldan bu yana bu yol çalışmalarından dolayı onlarca trafik kazası meydana geldi. Bir ay sonra pancar sökümüne başlanacak. Pancar yüklü traktörler bu yolu kullanmak zorunda kalacaklar. O zaman hem trafik aksayacak, hem de kazalar daha da artacaktır” dedi.

Mahalle olarak yollar sulanmadığı için evlerinin toz içinde kaldığını ve bu durumun böyle devam etmesi halinde yolu trafiğe kapatmak zorunda kalacaklarını söyleyen Öztürk, “Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Eğer bu yapılmıyorsa biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Çünkü bu bizim için hayati bir mesele olmuştur. Artık bu yolun denetlenmesini veya bitirilmesi istiyoruz” diye konuştu.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, Bulanık ilçesinde yapılan yol çalışmasının her zaman denetlendiğini belirterek, “Gerçekten çok sıkıntılı bir yol. Yolu yapan firma, Ahlat ile Bulanık yolunun sıcak asfalt çalışmasını yürütüyor. O yolun bitmesinden sonra Bulanık içinde bulunan yolun bir ay içerisinde bitireceğini, bitirmediği takdirde yasal işlemlere başvuracaklarını dile getirdiler” ifadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Ali Bulut ise, yol yapım çalışmasına devam eden firma yetkilileriyle görüşerek çalışma hakkında bilgi aldığını söyledi.

Şehir içindeki yolun bir an önce bitirilmesi konusunda gerekeli hassasiyeti göstermelerini istediğini ifade eden Bulut, firma yetkililerinin bir ay içerisinde yolun tamamlanacağını dile getirdiğini kaydetti.

Kaynak: İHA