Ürdün'de İsrail Karşıtı Gösteri

Göstericiler, İsrail'in Amman Büyükelçiliği'nin kapatılmasını istedi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da yüzlerce kişi, İsrail'in Amman Büyükelçiliği'nin kapatılması için gösteri düzenledi.

Başkentin Er-Rabiye bölgesinde, İsrail Büyükelçiliği yakınında bir araya gelen göstericiler, 'Er-Rabiye'yi siyonizmin pisliğinden kurtarmak gerek', 'Büyükelçinin kovulmasını ve büyükelçiliğin kapatılmasını istiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı.

Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride, 'Ey Amman, senin toprağında İsrail Büyükelçiliğine hayır', 'Er-Rabiye'yi büyükelçilikten kurtarmak gerek' sloganları atıldı.

Güvenlik güçleri gösteri sırasında büyükelçilik çevresinde geniş önlem aldı.

İsrail'in Amman Büyükelçiliği kompleksindeki binalardan birinde 23 Temmuz'da meydana gelen olayda 2 Ürdünlü yaşamını yitirmişti.

Ürdün'deki Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olayın İsrailli bir güvenlik görevlisiyle bir marangoz arasında çıkan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gerçekleştiği ifade edilmişti.

Açıklamada, marangozun, tornavidayla yaraladığı güvenlik görevlisinin ateş açarak karşılık verdiği, olayda bir marangozla o esnada orada bulunan daire sahibinin vurulduğu ve kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettikleri belirtilmişti.

İsrail Hükümet Sözcüsü Ofir Gendelman, olaydan iki gün sonra Amman'da görevli İsrail Büyükelçisi Einat Şalain ve ekibinin İsrail'e döndüğünü duyurmuştu.

Ürdün Kralı 2. Abdullah ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan, 2 Ürdünlüyü öldüren güvenlik görevlisinin yargılanmasını talep etmişti.

Kaynak: AA