'Selden Sonra Sigorta Talebinde Artış Görülmedi'

Allianz Türkiye Üst Yöneticisi Coqui: 'Sigortası bulunmayan kişi ve işletmeler afetlerden sonra ciddi mağduriyet yaşadılar. Fakat yine de 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden sonra sigorta talebinde belirgin bir artış görülmedi' '18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden bugüne kadar yaklaşık 15 milyon liralık hasar ihbarı aldık' 'Kısmî kasko hariç tüm standart kasko ürünlerinde sel teminatı otomatik olarak yer alıyor. Dolayısıyla kaskosu olan araçlardan sadece yüzde 1'inin kısmî kaskolu olduğu göz önüne alındığında Türkiye'deki neredeyse 3 milyon araçta sel teminatı olduğunu söyleyebiliriz'

SÜMEYYE DALKILINÇ - Allianz Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Aylin Somersan Coqui, sigortası bulunmayan kişi ve işletmelerin afetlerden sonra ciddi mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, 'Fakat yine de 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden sonra sigorta talebinde belirgin bir artış görülmedi.' dedi.

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağış, bazı bölgelerde dolu ve şiddetli fırtına şeklinde etkili oldu. İş yerlerini su basarken, şiddetli fırtına nedeniyle bazı ağaçların devrilmesi sonucu araçlar zarar gördü.

Coqui, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden bugüne kadar yaklaşık 15 milyon liralık hasar ihbarı aldıklarını kaydetti.

Allianz olarak hasarlarda, müşterilerine ihbar aşamasından ödemeye kadar tüm süreçlerde hizmet verdiklerini aktaran Coqui, 'Bu hizmetlerde de önceliğimiz, hızlı ve etkin servis ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayabilmek. Sigortalılarımız hasar dosyaları ile ilgili süreçleri, mobil uygulamamız Allianz’ım üzerinden ya da web sitemiz, çağrı merkezimiz ve acentelerimiz gibi farklı kanallarımızdan takip edebiliyorlar.' dedi.

Coqui, sigortalıların ayrıca mobil uygulamaları ya da web sitelerinden eksik evraklarının listesini görebildiğini ve bu evrakları hemen yükleyerek dosya sürecinin daha hızlı sonlandırılmasını sağlayabildiğini dile getirdi.

- 'Sel baskınlarına karşı teminatı bulunan sigortalıların hasarları hızlı ve kolay bir şekilde karşılanıyor'

Aylin Somersan Coqui, sel baskınlarına karşı teminatı bulunan sigortalıların hasarları hızlı ve kolay bir şekilde karşılanırken, sigortası bulunmayan kişi ve işletmelerin afetlerden sonra ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.

Fakat yine de 18 Temmuz'da yaşanan sel felaketinden sonra sigorta talebinde belirgin bir artış görülmediğini vurgulayan Coqui, afetlerin yaratacağı mağduriyetleri daha aza indirmenin yolunun sigortadan geçtiğinin bir kez daha görülmüş olduğunu dile getirdi.

Coqui, 'Bu yolun alınması için ise başta sigortalılık bilincinin yaygınlaştırılması çalışmaları olmak üzere konunun paydaşlarının bir mutabakat içerisinde çalışması gerekiyor.' dedi.

Bu noktada da başta sigorta şirketleri olmak üzere Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB), Hazine Müsteşarlığı ve diğer devlet organlarının sigortalılığı yaygınlaştıracak önlem ve teşvikleri düzenli olarak ele alması gerektiğine dikkati çeken Coqui, Türkiye genelinde araçların yüzde kaçının kaskosunun sel kapsamında olduğuna ilişkin şunları kaydetti:

'Kısmî kasko hariç tüm standart kasko ürünlerinde sel teminatı otomatik olarak yer alıyor. Dolayısıyla kaskosu olan araçlardan sadece yüzde 1'inin kısmî kaskolu olduğu göz önüne alındığında, Türkiye'deki neredeyse 3 milyon araçta sel teminatı olduğunu söyleyebiliriz.'
Kaynak: AA