Memur-Sen'in Toplu Sözleşme Teklifi

Memur-Sen Bitlis İl Temsilcisi Cabir Durak, Memur-Sen'in 2018-2019 toplu sözleşme tekliflerini, Devlet Personel Daire Başkanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurduklarını bildirdi.

Durak, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis İl Temsilciliği olarak 4. dönem toplu sözleşme taleplerini siyasi irade temsilcileriyle paylaşarak fikir alışverişinde bulunduklarını ve destek istediklerini belirtti.

'Türkiye'nin en büyük emek hareketi ve toplu sözleşme masasının yetkilisi Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak, 'Büyük Türkiye' söylemiyle uyumlu olacak tekliflerle ülke genelinde 20 milyonluk kesimi ilgilendiren 4. dönem toplu sözleşme masasında olacağız.' diyen Durak, şunları kaydetti:

'2018-2019 dönemine dair tüm kamu çalışanlarını ve memur emeklilerini yakinen ilgilendiren mali ve sosyal haklarına dair yapılacak toplu sözleşme, 2023 vizyonuna giden yolda en önemli dönüm noktalarından biridir. Zira insanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla bu döneme dair oransal zamlar, taban aylık ve tazminat zamları yanında özellikle beklentimiz büyümeden kamu çalışanlarının da hakkı olan payı almasıdır.'

Kümülatif olarak maaşların en düşüğü yıllık yüzde 16.60, iki yıllık yüzde 38.52 oranında zam yapılması talebinde bulunacaklarını kaydeden Durak, 2018 yılının ilk 6 ayında yüzde 10, ikinci 6 ayında ise yüzde 6, 2019 yılının ilk ayında yüzde 10, ikinci 6 ayında ise yüzde 8 zam veya yüzde 7'lik oransal zamla 75'er lira taban aylık zammı yapılmasını isteyeceklerini ifade etti.

Durak, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

'Enflasyon farkının 6 aylık dönem sonunda değil, gerçekleştiği aydan itibaren yansıtılmasını, kamu görevlilerine büyüme oranının yüzde 50'si oranında refah payı verilsin teklifini masaya taşıyoruz. Gelir vergisi oranındaki artışa dayalı maaş kaybının telafisini istiyoruz. Geneli ilgilendiren tekliflerimiz yanında iş kolları bazında yapılan tekliflerimizle kamu çalışanlarının hakkını sonunda kadar savunmak için masanın yetkilisi olarak ağustos ayı boyunca emek vereceğiz.'

Kaynak: AA