Köy Sakinleri Kaza Sonrası Afyonkarahisar-Kütahya Karayolunu Ulaşıma Kapattı

Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda meydana gelen bir trafik kazası sonucu Anıtkaya köylüleri karayolunu traktör ve biçerdöverlerle trafiğe kapatarak kazaları protesto etti. Köylülerin protestosu jandarmanın yaklaşık 1 saatlik ikna çabasının ardından sona erdi.

Köy Sakinleri Kaza Sonrası Afyonkarahisar-Kütahya Karayolunu Ulaşıma Kapattı
Afyonkarahisar-Kütahya karayolunun 33. kilometresinde Anıtkaya köyü kavşağında meydana gelen kazada, köyden çıkan Abdullah Dalgıç’ın kullandığı 03 VY 564 plakalı kamyonete, Levent Koç’un kullandığı 07 MGF 26 plakalı araç çarptı. Kazada yaralanan Dalgıç 112 Acil servis ambulansı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası duruma tepki gösteren köylüler bölgede sürekli trafik kazası olduğunu ve buna rağmen kavşak yapılmamasını gerekçe göstererek traktörler ve biçerdöverlerle karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. Eylemci köylüler kazaların son bulması için yola kavşak yapılması talebinde bulunurken, bölgeye gelen jandarma ekipleri ise köylülerin eylemini sonlandırması ve yolun trafiğe açılması için ikna çabalarına başladı.

Köylüler ile jandarma ekipleri arasında süren yaklaşık 1 saatlik görüşme sonrası ikna olan köy sakinleri araçlarını kaldırarak yolu tekrar trafiğe açtı. Jandarma yolda gerekli düzenlemelerin yapılacağı ve önlemlerin alınacağı sözünü verdi. Bu sırada karayolunda çift taraflı olarak uzunluğu yaklaşık 5 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.
Kaynak: İHA