Karacabey'deki Taş Ocağının Çevreye Zarar Verdiği İddiası

.

Karacabey Belediye Başkanı Özkan, ilçede bir mahallede faaliyet gösteren taş ocağının vatandaşların sağlığına ve ekili ürünlere zarar verdiği gerekçesi ile gerekli önlemlerin alınmasını, gerekirse taş ocağının faaliyetlerinin sonlandırılmasını isteyeceklerini söyledi.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir mahallede faaliyet gösterilen taş ocağı, vatandaşların sağlığına ve ekili ürünlere zarar verdiği iddia edildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, taş ocağının verdiği zararı yerinde görmek için Taşlık Mahallesi'ne gidere yerinde incelemelerde bulundu.

Başkan Özkan, yaptıkları gözlemlerde bölgedekilerin gerçekten ciddi manada zararlar gördüklerini belirterek, 'Burada çiftçilik faaliyetlerini sürdürmeye çalışanlar, taş ocağından olumsuz etkileniyor. Bu şekilde tarımın sürdürebilirliği mümkün değil. Çiftçiler, paralarını ve emeklerini veriyor. Buna karşılık sonuç, hüsran oluyor. Bu durumu yetkili makamlara ileteceğiz. Bundan sonra konuyu her platformda gündeme taşıyarak, gerekli önlemlerin alınmasını, gerekirse taş ocağının faaliyetlerinin sonlandırılmasını isteyeceğiz.' dedi.

Muhtar Ersin Kaçar da, 'Taş ocağının tarım arazilerine çok yakın olması, bütün ürünlere zarar veriyor. Lodos ve poyraz çıktığında evler, tarım ürünleri toz oluyor. Yetkililerden yardım talep ediyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA