Göz'den, Kütüphane Denetimi

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, kentteki kütüphanelerde denetimlerde bulundu.

Kent merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren kütüphanelerde incelemede bulunarak, yetkililerle görüşen Göz, yeni eğitim, öğretim yılı öncesi eksikliklerin giderilmesini istedi.

Göz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kütüphane ortamlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Özellikle okulların açılmasıyla kütüphanelerin öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını ifade eden Göz, şöyle konuştu:

'Başta Türkeli ve Ayancık kütüphanelerimiz ilçelerimize yakışır bir şekilde hizmet veriyor. Kütüphanelerimizin daha iyi hizmet verilmesi adına fiziki mekanların geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve alt yapısının oluşturulması noktasında yetkililerle çeşitli istişarelerde bulunuyoruz. Bir öğrenci kütüphaneye geldiği zaman donanımlı bir şekilde tüm ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde hizmet almalı. Öğrencilerimiz internet kafelere değil, bizzat kütüphanelere gelerek dersleriyle ilgili tam hizmet alabilmeli. Dolayısıyla da öğrencilerimiz, kütüphaneyle bütünleşmiş olacak. Buradaki en büyük amacımız internet kafelerden bütün öğrencilerimizi kurtarmak ve kütüphaneye yönlendirmek istiyoruz. Kütüphanelerde alt yapı ve fiziki mekanlar çok önemli. Bu noktada eksiğimiz yok, ancak daha çok öğrencinin faydalanması için daha iyi, daha güzel, daha geniş mekanlar oluşturmayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA