Brezilya'da Ordu Uyuşturucu Kaçakçılarıyla Mücadele Edecek

Savunma Bakanı Jungmann, uyuşturucu kaçakçılarının Rio'daki 800 kenar mahallede kontrolü ele geçirdiklerini söyledi.

Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde kenar mahallelerde kontrolü ele geçiren uyuşturucu çeteleriyle ordunun mücadele edeceği bildirildi.

Savunma Bakanı Raul Jungmann, düzenlediği basın toplantısında, ordu birliklerinin, sadece devriye gezmek, kontrol noktasında durmak, otomatik silahların gizlendiği yerleri keşfetmek gibi işler yapmakla kalmayıp uyuşturucu kaçakçılığına karşı düzenlenen polis operasyonlarında da yer alacaklarını söyledi.

Birliklerin giderek sertleşen bir rol üstleneceğini ifade eden Jungmann, Rio'daki 800 kenar mahallede kontrolün uyuşturucu kaçakçılarında olduğunu belirtti.

Rio de Janeiro askeri polisinin mayısta kentteki suç örgütlerinin bulunduğu gecekondu mahallelerine gerçekleştirdiği operasyon sonrasında, suç örgütleri misilleme olarak şehir girişindeki otobanlarda saldırılar düzenlemişti. Saldırılarda, Rio de Janeiro girişindeki Via Dutra Otoyolu'nda 9 otobüs ve iki kamyon yakılmıştı. Polis, düzenlediği operasyonda 37 kişiyi gözaltına almış, 32 tüfek ele geçirmişti.
Kaynak: AA