Bingöl'de Kadınlara Evlilikte İletişim Semineri

BİNGÖL – Bingöl’de kadınlara “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” konulu seminer verildi.

Bingöl'de Kadınlara Evlilikte İletişim Semineri
Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, “Evlilik Öncesi Eğitim Programı” kapsamında Aile Destek Merkezi’nde seminerlere başlandı. Bu kapsamda 52 kursiyer kadına “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri” konulu seminer verildi.

İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi ASDEP görevlileri tarafından verilen seminerde, sağlıklı bir evlilik için aile içi iletişimin temel unsurları, eşler arası sevgiyi göstermenin yolları ve rol paylaşımı gibi konulara değinildi.

Periyodik olarak seminerlerin devam edeceğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hasip Akça, hedeflerinin binin üzerinde bayana ulaşmak olduğunu söyledi.



Seminerin amacı hakkına bilgi veren Akça, “Bu seminerlerdeki amacımız, evlilik sırasında yaşanabilecek problemleri anlatmak ve aile içi bağın ne şekilde kuvvetlendirilmesini gerektiğini bayanlara anlatmak. Bu yıl içinde vereceğimiz seminerlerde hedefimiz binin üzerine bayana ulaşarak evliliğin öncesini ve evlilik dönemini anlatmak. Kurumlarımıza üst yazıda yolladık. Bu konuda talepte bulunan kurumlarda da bu seminerleri vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA