Beyaz Kule Okulları'nda Yüzme Dersleri Kameralı Eğitimle Veriliyor

İçel’de yaz okulu ile çocuklara yüzme eğitiminin de verildiği Beyaz Kule Okulları’nda, öğrencilerin hatalarını görerek yüzme öğrenmeleri amacıyla derslerde kamera kullanılıyor.

Yaz okulları derslerinde özellikle yüzme derslerinde farklı bir eğitim sistemi uygulan okulda, dersi daha sağlıklı kavrayabilmeleri için öğrencilerle tek tek ilgilenilerek, hataları görüntülü kayıt sistemi ile değerlendiriliyor. Öğrenciler yüzme sırasında yaptıkları hataları, öğretmenlerin kamera kayıt sistemi ile kaydettikleri görüntüleri büyük ekran monitörden izleyebiliyorlar. Bu sayede öğrenciler, dersi daha kolay kavrama ve anlama becerisi gösteriyor.

Uygulanan bu eğitim sisteminin doğru sonuçlar verdiğini belirten Beyaz Kule Koleji Yüzme Koordinatörü Haluk Süsgün, “Uyguladığımız bu eğitim sistemi çocukların yüzme becerilerini artırıyor. Her bir öğrenciyi ayrı ayrı kameraya kaydederek yaptıkları hataları 2-3 dakika içerisinde görmelerini sağlıyoruz. Bu da çocukların daha az hata yapmalarını ve daha fazla başarıya koşmalarını sağlıyor” dedi.

Türkiye ve bölgesel şampiyonalarda dereceye girebilecek sporcular yetiştirme hedefinde olan okulda, yüzme derslerindeki eğitim sistemi diğer branşlarda da uygulanarak sonuç ve başarı odaklı eğitim sistemi uygulanıyor.
Kaynak: İHA