Başkan Demircan Açıklaması 'Büyük Afet Yaşadık Ama Çabuk Atlattık'

İstanbul genelinde etkili olan yağmur ve rüzgârın hemen ardından teyakkuza geçen Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı ekipler gece boyunca sürdürdüğü çalışmalarla ilçede hayatın normale dönmesini sağladı. Afetten etkilenen vatandaşları ziyaret eden Başkan Demircan, “Beyoğlu Belediyesi olarak vatandaşımızın yanındayız. Şuan sahada 24 saat geçmeden her şey normale döndü diyebiliriz. Bir afet yaşadık ama çabuk atlattık. Herkese geçmiş olsun” dedi.

Başkan Demircan Açıklaması 'Büyük Afet Yaşadık Ama Çabuk Atlattık'
İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış ve rüzgâr hayatı olumsuz etkiledi. Etkili olan şiddetli rüzgar ve yağmurun etkisiyle birçok bölgede ağaçların yollara devrilmesi ve mazgalların dolması nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Olayın hemen ardından Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan vatandaşların olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi için hummalı bir çalışma başlattı. Yağmurun hemen ardından işe koyulan ekipler, Ana arterler başta olmak üzere 45 mahalle ve ara sokaklarda temizlik ve onarım çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmalarla vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Beyoğlu Belediyesi olarak vatandaşımızın yanındayız”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gerçekleştirdiği bölge gezisiyle gece boyu yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşları yalnız bırakmadı. Yağmurun etkisinin çok fazla olduğunu belirten Başkan Demircan, “Beyoğlu’nda 200 evde sıkıntı oluştu, 100’e yakın ağaç devrildi ve bazı evleri su bastı. Belediyemizin ve kaymakamlığımızın ekipleri dün akşamdan itibaren bütün şikâyetleri değerlendirip vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor. Sağ olsun Başbakanlığımız da Genelgesini yayınlamış. Belediyeler Kaymakamlıklar üzerinden hasar oluşan evlerde mali durumu yetersiz olan vatandaşlarımıza bin ila bin 500 lira yardım yapacak. Bizde Beyoğlu Belediyesi olarak vatandaşımızın yanındayız. Şuan sahada 24 saat geçmeden her şey normale döndü diyebiliriz. Bir afet yaşadık ama çabuk atlattık. Herkese geçmiş olsun” dedi.



921 olaya anında müdahale edildi

Gece boyu aralıksız devam eden çalışmalarda; Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler yollara devrilen ağaçları kaldırarak çamurlu su birikintisi olan yolları temizleyip tıkanan kanalları açarken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise bozulan yolların onarımı için seferber oldu. Evlerini ve dükkânlarını su basan vatandaşlara da yarın elini uzatan ekipler, yaptığı çalışmalarla ilçede hayatın normale dönmesini sağladı. Dalgıç pompa ile yapılan müdahale sayısı 103, Kuka ile yapılan müdahale sayısı 87, Devrilen ağaçlara yapılan müdahale sayısı 92, Su baskınlarıyla ilgili yapılan müdahale sayısı 82, Uçan çatılara yapılan müdahale sayısı 26, çöken duvarlara yapılan müdahale sayısı 18, temizlenen ızgara sayısı 118, Kapanan yolların açılması için yapılan müdahale sayısı 163, AKOS’tan gelen şikayetlere müdahale sayısı 71 ve Telefonla gelen şikayetlere müdahale sayısı 162 olmak üzere toplamda 921 olaya müdahale edildi.

444 0 160 iletişim hattı 7/24 hizmet veriyor

Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı ekipler çalışmalarını 7/24 aralıksız olarak devam ettirecek. Vatandaşlar herhangi bir olumsuzluğa karşı, 444 0 160 numaralı telefonu arayarak yardım talebinde bulunabilecekler.
Kaynak: İHA