Balkan Güreş Oyunları Turnuvası

Yalova Belediyesi'nin katkılarıyla Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin (BAL-GÖÇ) bu yıl 4. düzenlediği Balkan Güreş Oyunları Turnuvası başladı.

90. Yıl Kapalı Spor salonunda düzenlenen turnuvaya Türkiye, Makedonya, Moldova, Kosova, Gagavuz özerk bölgesi ve Bulgaristan'ın 7 bölgesinden toplam 110 sporcu katılım sağladı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, böyle bir organizasyonda emeği geçen herkesi kutladığını belirterek, bu turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Turnuvanın kültürler arası etkileşim açısından önemli olduğuna dikkati çeken Salman, 'Turnuvada şunu unutmamanız gerektiğini belirtmek isterim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim' sözünü örnek almanızı istiyorum. Ayrıca kökenlerimizin aynı olduğu bu coğrafyada, sporun birleştirici ve barışçıl ruhundan faydalanarak kültürler arası etkileşimi bir arada olmasını sağlamalısınız. Ben bunu bu salonda gördüğüm için oldukça mutlu oldum.' diye konuştu.

Yalova BAL-GÖÇ Derneği Başkanı Lütfü Özgür de dernek olarak etkinliklerin, 4 yıl öncesine kadar festival havasında gerçekleştiğini hatırlattı.

Son 4 yıldır bunu spor oyunlarına çevirerek sporun birleştirici gücünden faydalandıklarını belirten Özgür, 'Buradaki amacımız yapmış olduğumuz etkinlikle başta Balkan kültürünü tanıtmaktır. Ayrıca Ata sporumuzun tanıtımına katkı sağlamaktır. Bizlere bu konuda sonuna kadar desteklerini esirgemeyen Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman'a ise ayrıca teşekkür etmek istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Daha sonra Özgür, Başkan Salman'a ve turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket takdim etti.

Kaynak: AA