Balıkesir'de Termal Sağlık Turizm Sempozyumu Düzenlenecek

Balıkesir Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Eylül'de 'Termal Sağlık Turizm Sempozyumu' düzenlenecek.

Balıkesir Üniversitesi (BAUN) Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nilay Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ilk defa düzenlenecek sempozyuma birçok üniversiteden akademisyenlerin katılacağını belirtti.

'Termal turizm' denildiğinde akla genelde Afyonkarahisar veya Kütahya'nın geldiğini anımsatan Şahin, Türkiye'nin en zengin termal kaynaklarının Balıkesir'de yer aldığını bildirdi. Balıkesir'in yakın dönemde termal turizm alanında lider konuma geleceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

'Balıkesir'in hemen hemen her ilçesinde termal kaynak bulunuyor. Bu sempozyumun amacı dünyanın yöneldiği şifalı su arayışında önemli bir yeri olan ülkemizin dünyada hak ettiği konuma gelebilmesi için termal alanında etkin olan sağlık, enerji ve tabii kaynaklar, kalkınma ajansları, kültür müdürlükleri, turizm, yerel belediyeler ve oteller gibi oldukça geniş bir yelpazenin katılımını sağlamak ve alanlar arasında termal sağlık turizmi konusunda bilgi alışverişi yapmaktır. Ayrıca bu alanda uluslararası camiadan uzmanlar da aramızda olacaktır. Konumuz termal sağlık turizmi olunca elbette bu konuda geniş imkanlara sahip Balıkesir'in hem dünyada hem de Türkiye'de hak ettiği yeri alabilmesi için bu sempozyumla birlikte yapılabilecek çalışmalarla ivme kazandırmayı amaçlıyoruz.'

Şahin, ayrıca sempozyuma, İngiltere Türkiye Sağlık Elemanları Birliği Başkanı Dr. Ali Demirbağ'ın da katılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA