Av Tüfeğiyle İşlenen Cinayetin Faili Yakalandı

İmrahor Caddesi üzerindeki boş arazide av tüfeğiyle vurularak öldürülen kişinin katil zanlısı, polis ekiplerinin çalışması sonucu kısa sürede yakalandı Zanlının emniyette verdiği ifadede, cinayetin ardından maktulün babasına ait araçla ayrıldığı eşini öldürmeye gittiğini, sonrasında ise intihar etmeyi düşündüğünü söylediği öğrenildi.

İmrahor Caddesi üzerindeki boş arazide av tüfeğiyle vurularak öldürülen kişinin katil zanlısı, polis ekiplerinin özverili çalışması sonucu kısa sürede yakalandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Temmuz Çarşamba günü Çankaya İmrahor Caddesi üzerindeki boş bir arazide gece yarısı Yasin Bal'ın av tüfeğiyle vurularak öldürülmesinin ardından failin yakalanması için çalışma başlattı.

Zanlının Yasin Bal'ı öldürdükten sonra araçta bulunan Züleyha B'yi de alarak maktulün babasına ait araçla kaçtığını tespit eden ekipler, Plaka Tanıma Sistemini kullanarak iz sürdü. Gasp edilen aracın Altındağ Karapürçek bölgesinde olabileceğini değerlendiren ekipler, söz konusu alanda geniş çaplı arama başlattı.

Aracın Hüseyin Gazi Türbesi yolu üzerinde park halinde olduğunu belirleyen ekipler, araçtaki Mustafa A, Vehbi A. ve Bekir A'yı gözaltına aldı. Olayda kullanılan av tüfeği de aracın bagajında ele geçirildi.

İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerden Mustafa A'nın Züleyha B. tarafından teşhis edilmesi ve cinayeti itiraf etmesi üzerine diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

- Silahı eşini öldürmek için satın almış

Mustafa A. emniyette verdiği ifadede, olay tarihinden 2 ay önce eşinden ayrıldığı için bunalıma girdiğini söyledi. Eşini öldürmeye karar verdiğini ve İsmet Paşa'dan satın aldığı av tüfeğini denemek için cinayetin işlendiği boş araziye gittiğini söyleyen Mustafa A, atış yaptıktan sonra alkol aldığını anlattı.

Bulunduğu yere gece yarısı daha önceden tanımadığı biri kadın 2 kişinin geldiğini, araçtaki erkeğin kendisini kovmaya çalıştığını söyleyen Mustafa A, bu kişiyi korkutmak için ateş ettiğini söyledi.

Daha sonra maktulün babasına ait olduğu belirtilen araçla, yanına Züleyha B'yi de alarak olay yerinden ayrıldığını anlatan Mustafa A. seyir halindeyken kadının araçtan atladığını, kendisinin ise eşini öldürmek üzere Boğaziçi Mahallesi'nde oturan kayınpederinin evine gittiğini söyledi. Mustafa A, amacının eşini öldürdükten sonra intihar etmek olduğunu ifade etti.

Sabaha kadar beklediği evden eşinin çıkmaması üzerine geri döndüğünü belirten Mustafa A. sonrasında abisi ve kuzeniyle dolaşırken kaza yaptığını ve hasar gören aracı tamir ettirdiğini kaydetti.
Kaynak: AA