Atakum'un Projesi Başkentteki Fuarda

Atakum Belediyesi tarafından uygulanan 'Üreten Kadın Güçlü Atakum' projesi kapsamında üretilen esenler, Ankara'daki 'Hayatlar Değişiyor Türkiye Gelişiyor' isimli proje fuarında sergilendi.

Belediye Başkanı İshak Taşçı, yaptığı yazılı açıklamada, iş gücü piyasasına ulaşmakta zorluk yaşayan, yaşları 25-64 arasında değişen 50 Atakumlu kadın kursiyer ile hayata geçirilen 'Üreten Kadın Güçlü Atakum' projesinin başkent Ankara'daki 'Hayatlar Değişiyor Türkiye Gelişiyor' isimli ikinci proje fuarında ilgi çektiğini kaydetti.

Her zaman kadınların yanında olduğunu belirten Taşçı, 'Belediye olarak amacımız kadınların sosyal, kültürel ve istihdam odaklı projelerle buluşturulması, bu sayede hem ekonomik hem de sosyal hayat içerisindeki yerlerini almalarıdır. Bu hedef doğrultusunda geldiğimiz nokta, diğer belediyelere de örnek oluyor. Bu durum bizleri gururlandırıyor.' ifadesini kullandı.

İki ay gibi kısa süre içinde üretilen çini tabaklarının yer aldığı 'Üreten Kadın Güçlü Atakum' proje standının Avrupa'dan gelen temsilciler, Türk bürokratlar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandığını aktaran Taşçı, stantta ziyaretçilere Samsun’un tanıtımına katkı sağlamak amacıyla nokul ikram edildiğini kaydetti.

Kaynak: AA